Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

fn47xk7ei

Van valami siker vagy előrelépés a plazmavágód beüzemelésével kapcsolatban ? Én előkerestem a Weldiplas vezérlő kártyát ami van nekem de már ezen is látszanak az átalakítás nyomai .Ez öt relés panel . A tiedről esetleg lehetne egy közeli fényképet kérni ?

ANTAL GÁBOR

Köszi a kérdést . Kb 3 óra alatt megtaláltam az eredeti gépkönyvet : Valami relé vagy behúzómágnes hibája lehet.  A nagyfesz asztalon ( mert haza hoztam ) működik .  Talán holnap lesz időm  megnézni  
Az időzítőkondit biztos cserélni kell ( Kb 1980 ban csinálták )

fn47xk7ei

Nagyon gondolkodom , hogy újrarajzoljam ezt a vezérlőt és egy ilyennel "modernesítsem" az én NDK-s turmix gépemet mert már nekem is előjön az időszakos működési hiba majd egy darabig megint működik . Az biztos , hogy az én plazmavágómban  is kb. 30-35 éves kondenzátorok vannak . Két kép az általam Weldiplas-nak azonosított vezérlőről . Utólagosan betettek két BC301-es tranzisztort meg egy-két diódát . Sajnos a nyáklemezen a vezetősávok pár helyen felváltak .

s7manbs8

Az a BC301 még úgy látom magyar ryártmány, jé akkor még tudtunk tranzisztort is gyártani. :)

ANTAL GÁBOR

Akarsz egyet ?   ( a párja a BC303 volt )

s7manbs8

Kösz, azt hiszem van nekem is egy doboznyim. :)

fn47xk7ei

Rendeltem a plazmavágómhoz egy MK1-es usb-s controllert az ebay-en . Nem tudom használja-e valaki plazmavágóhoz mivel úgy rémlik mintha Pali fórumtársunk említette volna itt a fórumon , hogy usb-st nem szabad használni mivel minden zavart összeszed a kábel és az árnyékolás ill. zavarszűrés sem segített rajta . Szóval jó lenne egy-két vélemény , tapasztalat .

fn47xk7ei

Pontosabban erről lenne szó :

s7manbs8

Lehet be kell rakni egy fémdobozba laptoposól együtt, akkor nem fogja zavarni annyira.

fn47xk7ei

Fém szekrényben lesz behelyezve a léptető vezérlők mellé + a bemenetek relézve vannak de az ördög nem alszik ezért inkább kérdezek . Inkább az usb kábeltől tartok - már ha igaz amire haloványan emlékszem mint probléma .

kaqkk007

Haverom több mint kb3 évig használta , most nemrég cserélte le uc300 ra , először neki is "eldobálta " a kapcsolatot a gép és a vezérlő a plazma gyújtásakor, de amikor újrahúzta a műhelyben a földelést akkor minden tökéletes lett .

fn47xk7ei

Kösz a választ . Bízom benne , hogy jó lesz mert ugyan a földelésen miatt talán nem térdel majd meg de lehet más hiba bőven . Most jelenleg újravezetékelem a végállás kapcsolók miatt meg persze a relés bemenetek számát is növelni kell .

kaqkk007

Arra a gépre készült volna a thc elektronika de a vezérlő váltás miatt tárgytalan lett (van gyári thc ja ) csak ugye a cncusb nem tudja kezelni .

sufnituning

A plazmavágójában beépítve van ez a THC?
Vagy egy gyári panel (készülék), amit csatlakoztatni kell a plazmavágójához?