Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

iv43r83d

Sziasztok!
Ha már ilyen népszerű lett ez a plazmás topik valaki nem tud egy tuti zavarszűrő megoldást?(STHALWERK géphez)
Előre is köszönöm!

fn47xk7ei

Ezzel az a baj , hogy csak egy videó a THC-s plazmavágó fejmozgásról de sajnos semmivel nem vagyunk előrébb vele . Láttam én is gyakorlatban THC egységet de az még nem jelenti , hogy meg is tudnám építeni .

fn47xk7ei

Egyenlőre szerintem azt a rajzot lenne jó megvalósítani amit lerajzoltam - az is jó és olcsó is , két darab 50 forintos ic és alig pár alkatrész . Ami számomra fontos volt , hogy kijelző műszerekkel vizuálisan látod mennyi az ívfeszültség ( nekem ezek a műszerek voltak drágák de olcsóbbakkal is meg lehetne oldani ), és az up-down feszültségeket azaz hiszterézist értékeket is láthatod . Szerintem stabil szerkezetetnek lehetne az alapja de meg kellene várni , hogy még valaki összedobja és elmondja a véleményét róla . Sajnos ma sem tudtam a THC-val foglalkozni mert egész délelőtt havat lapátoltam .

fn47xk7ei

s7manbs8

Ajj, dehogy, még a házrendezésnél tartok előbb. :)

fn47xk7ei

Gondoltam tegnap este , hogy szánok egy csepp időt a THC építésre . Szerencsére nem volt a közelemben a hőn szeretett szerszámom a 2 kg-os kalapácsom mert biza előszeretettel használtam volna ![#gun]Elővettem egy új 200 mV-os panelműszert mondván haladjak és átalakítom 2 V-osra ...egyszerű mint a faék mivel csak az RA és az RB ellenállás feszültségosztón kell módosítani . Hivatalosan 2 V-os méréshatárnál 10 Mohm és 1 Mohm az értékük .Kicseréltem és beforrasztottam az 1Mohmosat ... megint kudarc!!!!!!!!!!!!!!![#boxer]Az agyam már eldobom mert e kis ökörség miatt nem tudok tovább lépni . Már több pénzt fektettem ezekbe a sz.r DC panelműszerekbe és a mai napig nem tudok tovább lépni . Ami másnak qr.a egyszerű úgy látszik nekem ez a mumusom .Tudom egyszerű lenne rendelni de hát ezt a két panelműszert is azért vettem itt a fórumon , hogy biztosan jó lesz , de nem és nem .Nem akar sikerülni.El vagyok átkozva .[#eplus2]

fn47xk7ei

Erről a típusról lenne szó (7107),de ragaszkodok hozzá mint a jó anyóshoz .Nincs valakinek elfekvőben egy darab ?

Rabb Ferenc

svejk

Azokat csak akkor kell ha maga az IC-t akarod 2 V-os tartományban üzemeltetni(full scale).

Csikarc esetében elég az előosztót megváltoztatni, illetve kiválasztani a kellő tizedespontot.

Az persze megint más kérdés, hogy hogy fognak ezek működni a zavart környezetben, de ezt majd megint a próba fogja eldönteni.

fn47xk7ei

Ma reggel még próbálkoztam vele de most már teljesen feladtam a dolgot . Akármilyen értékű osztót tettem bele semmi nem változott . Kettő műszerrel is elszórakoztam de gyorsan befejeztem mert az idő pénz , inkább veszek valakitől egyet vagy rendelek .Az érdekesség , hogy kettő panelműszer egyből sikerült sima fesz. osztó ellenállás cserével és jól működnek de mivel 3 darab panelműszer kellene és már méretre van alakítva a helyükön a kivágás így csak görcsölök . Hihetetlen , hogy egy ilyen egyszerű dolgot nem tudok megcsinálni .

Rabb Ferenc

2V (1.999V) helyett mennyit mutat és milyenek az osztó értékei?

fn47xk7ei

Már 300 mV környékén túlcsordult (1). De már nem akarok több időt rászánni mert így is nagy veszteséget okoztak ezek a műszere. Elsőre azt gondolja az ember pár perc az egész aztán több..több.. a végén már azt sem tudja az ember mennyi időt elpazarolt rá . Túl kell lépnem rajta mert belemenni újabb meg újabb kísérletekbe nem szabad . Nem nagy érték inkább veszek egyet .

fn47xk7ei

Csak nem hagyott nyugodni a dolog és megint elővettem a panelműszereket mert tavaly az egyiknek a párját beépítettem a hegesztőgépembe és akkor is működött az 200 V-ra beállított feszültség osztó ...és megvilágosodtam ![#heureka]Ami a műszer mellett volt papír (csak úgy véletlenül ) az PM438-as műszerhez volt és ott a 2 V-os méréshatárnál RA=9 Mohm és az RB=1 Mohm igen ám de a dobozon HY5135 jelölés szerepel és ott vettem észre , hogy arra tollal ráírtam anno az RA és az RB értékét és akkor vettem észre , hogy a két műszeren fordítva azaz megcserélve van jelölve a két ellenállás . Nem szidtam a ferdeszeműeket mert az én figyelmetlenségem volt a hiba oka . Szóval boldogság ezerrel azaz most már jó a panelműszer már csak a tápját kell átalakítani 5 V-ról 9 V-ra .

Rabb Ferenc

Gratula, akkor öröm az élet! Soha ne add fel! [#wave]