Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Így igaz. Én is így gondoltam.

fn47xk7ei

Bocs , ezen átsiklottam . A kimenet a két "opto" lenne de csak ledként jelöltem a rajzomon pedig azok lennének az optocsatolók azaz "UP-DOWN" . Féltem , hogy nem fér majd ki a rajz az A4-es papíron .

s7manbs8

Vagy egy irányított lézerdióda kapcsolhatja a méterre levő cuccot. :)

s7manbs8

Az biztos nem húz át úgy. :)

s7manbs8

Akkor te meg is rajzolnád a nyákot ?

dezsoe

Muszáj, mert anélkül nem lesz belőle semmi. :) Már a felét berajzoltam, csak közben olvasgatok is.

fn47xk7ei

Az jó lenne ha elkészülne egy használható nyákterv .

s7manbs8

Csak azért kérdem, mert akkor nehogy berajzoljuk vagy 10-en még. :)

Miben rajzolod azt meg lehet kérdezni ?

PSoft

Olvaslak benneteket...

Én nem, de @destroyer barátom plazmázik.
Őt, szerintem két példány is érdekelné, ha megvalósulna a tervezet.
(holnap, konzultálok vele)

fn47xk7ei

Jó lenne valami okosságot , előrelépést kisajtolni ebből a topicból is . Én mindenképp vevő lennék három darab nyáklapra .. de jó szellős példányra amit én is meg tudok forrasztani . Sajnos a miniatűr alkatrészek összesűrítve és vezetősávok is már összefolynak a szemem előtt hiába van szemüvegem .[#hawaii]

dezsoe

svejk

A hiba kimenetnek nem érzed hiányát?

Én úgy tudom szokott olyan is lenni bennük, ha kifut a szabályozási tartományból, akkor leállítja a masinát.

No meg a bemenetre LC szűrők, stb.. mert a Tiéd lehet nem de majd a kínai lehet több zavart produkál.
Vagy nem?

dezsoe

Nem SMD-vel kellett volna?! [#vigyor3] Akkor jó, mert nem sűrítem agyon.

sufnituning

Ez igaz, de tekinthetjük ezt egy biztonsági kapcsolónak, mivel a plasma elmenne enélkül is, csak így kisebb eséllyel ütközik a fej az anyaggal. Tehát a biztonsági kapcsolónak is kell egy biztonsági kapcsoló, aminek szintén van egy biztonsági kapcsolója.[#fejvakaras]Szerintem itt nem kell.
A plazmavágót egyébként sem hagynám magára.

svejk