Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

4va4kwi

Sziasztok!

Tesztfázisban van a gépem, és gondom akadt a stabil ível.

A plazma elgyújt, de mire a motorok elindulnak kialszik az ív mert elfogy az anyag. A G kódban nincs várakozás. THC ki van kapcsolva, úgyhogy nem a főáramot figyeli (elvileg).

Van valami ötlet?

J-Steel

Nekem nincs plazmám, csak mérnöki gondolkodásom, hátha az segít.
 Megnéztem egy youtube videot, és nagyon figyeltem az ívgyújtásokat. Azt látom, hogy a begyújtáskor egy bizonyos irányba nagyonkis előtolással mozog a fej. Ez egyértelműen nem tartozik hozzá a motívumhoz, ha az ember lyukat akar vágni, akkor belül, ha formát kivágni akkor az alakzaton kívülről kezdi ezt.
 Nem tudom, hogy G-kódban ha egy sorba kerül a lépés és az ívgýujtás, akkor azt vajon egyszerre hajtja végre?

000000000

Mi a vezérlő program, mi indítja a plazma bekapcsolását ?

000000000

Mach3-nál ha főorsó relé indítja és be van állítva a Spindle deley akkor kivárja a "fölpörgését" és csak utána indul az előtolás.
Állítsad 0 másodpercre mind a 4 értéket ha nem azon lenne.

sufnituning

Ez a videó meg azt mutatja, hogy a Z limitre van kötve a kapcsoló, megérinti az asztalt, kapcsol a  kapcsoló,  Z felemelése, után kapcsolja az ívet.

000000000

A Z limitre biztos nem, mert azt megnyomva olyan mint mikor a vészgombot nyomnád meg. ( neve is azért limit, azaz határ, vagy végállás )
Inkább az a Probe bemenetre van beállítva vagy esetleg a Z referenciára.

sufnituning

Mach3-ban hol tudom beállítani, hogy mennyit jöjjön felfelé a Z  a fej, miután kapcsolt a lemezt érintve? Van erre makró, vagy esetleg  UCCNC-ben hogy??

sufnituning

Lehet, hogy Z referencia, igen szerintem is.

sufnituning

Mach3-ban hol tudom beállítani, hogy mennyit jöjjön felfelé a Z  a fej, miután kapcsolt a lemezt érintve? Van erre makró, vagy esetleg  UCCNC-ben hogy??

sufnituning

Ez azért jó, mert ha véletlenül belenyomná a fejet az asztalba, akkor megáll limit hibával, viszont kódból lehet home-olni a Z tengelyt és oda állítom a fejet utána ahová szeretném.

sufnituning

000000000

Azt nem tudom , de a probe bemenethez vannak skriptek amiben be lehet állítani a visszaemelés mértékét.
Tudtommal ez nincs benne a Mach3 alap Screen-ben
A beállítását ennek az Operator menü alatt a Edit Button Script alatt lehet először kiválasztani aztán az adott gombra rányomva átállítani. (PL szerszám bemérésnél a Z visszaemelés)

sufnituning

Köszönöm, megnézem a probe-t akkor!

000000000

Például mint a mellékel képen.

000000000

A képen a VB script editor van megjelölve , de a Edit Button Script-et kell választani