Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

ORCA17

Üdv!

Ezt találtam a NET-en

Innen letölthető
A kicsomagolt "voodoo" mappát a Mach3/Bitmaps mappába, a "Voodoo.set" fájlt a Mach3 főkönyvtárba kel bemásolni.
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

xabi

- A végállás - referencia 0 pont felvételed annyira sz*r hogy már tényleg  jó (nekem soha nem jutott volna eszembe [#taps])

- A 8.7 Nm motor abszolút felesleges ha kicsit utána számolnál.

- Az hogy nincs áttételed illetve a szíjhajtás merevsége miatt kisebb lyukaknál azért lehetnek gondok.

Ha áttérsz UCCNC-re illetve SheetCam-re akkor tudok segíteni makrokkal posztprocesszorral. A MACH3-on már régen túl vagyok...

wc6vm48ib

Igen nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat[#nyes] ha jó mechanikusan, az nem romlik el :)

Számolgattam, tudom hogy eléggé túlméretesek a motorok,

de lomha gépet nem szerettem volna- és áttételt sem, így + 1-2 tízezerért e-bayról vettem egy 3 tengelyes készletet, és nem volt több gond a gyorsulásokkal erőkkel,
7 mm es furatot csináltam vele 2mm es lemezbe, nekem megfelelt, kis furatnál már(az én esetemben) szerintem inkább a nagy hőbevitel a főgonosz...(kicsi energia sűrűség)nem úgy mint a lézer..

Én szoftver téren le vagyok kissé maradva, Uccnc -t láttam már élőben, biztos jó de mach 3 ban gondolkodtam eleinte, így is sok hiányom van információ téren. a mach 3 meg eléggé egyszerű, az én primitív dolgaimhoz jó. na meg törni zúzni megtanulni mi fán terem a cnc plazmavágás

xabi

- Ha jól számolgattál volna akkor rájöttél volna hogy a lomhaság pont a nagy motorból adódik, mondjuk plazmánál ez nem annyira kritikus...

- Az UCCNC sokkal modernebb bármilyen windows-on megy illetve USB portos. Az LTP port manapság már nem az igazi.

remrendes

Ezt azert nem mernem igy kijelenteni. Az USB port valamiert nem terjedt el az iparban, valoszinuleg ez a valami epp a megbizhatatlansaga.

zt2c4wh9

Nem, nem a megbízhatatlansága miatt nem használják az USB portot ipari vezérlésekre, hanem mert föld-függő kommunikáció. Emiatt a kapcsolat/kábel hossza korlátozott, illetve zajra érzékenyebb mint egy nem földfüggő kommunikáció. Amúgy zajtalan környezetben az USB mint kommunikációs csatorna teljesen megbízható.

Az ethernet (UC300ETH, UC400ETH, ha UCCNC-ről beszélünk) viszont leválasztott kommunikációt biztosít, vagyis nem földfüggő a kapcsolat. Ipari vezérlésekhez kiváló. A kábel hossza direkt kapcsolattal max. 100 méter lehet, illetve hálózati eszközök közbeiktatásával (router, switch) tovább növelhető a kapcsolat távolsága, illetve a kapcsolatok/csatlakoztatott eszközös száma is.

fn47xk7ei

Én is gratulálok a gépedhez és sok sikeres munkát hozzá ![#taps]Hasonló gondolkodással építettem én is a plazmavágómat és kb. ugyanez a költségvetéssel is kivétel az , hogy én a plazmavágót és a gépi fejet is a MÉH telepen kukáztam és ezeket szedtem rendbe . Az meg elfogadott dolog szerintem , hogy az ember használat közben a tapasztalatok alapján mindig módosít az eredeti elképzelésein vagy megoldásain használatközben az az ezen a gépen is fogsz még módosítani illetve a következő második géped már biztosan eltérő lesz ettől a géptől .

wc6vm48ib

[#nevetes1]Köszi
Pontosan így gondoltam én is evés közben jön meg az étvágy avagy menet közben rájövök majd a trükkökre, jobb ötletek ugranak be, elég rögös út már részben tapasztaltam, de ezért is szeretjük mi akik akár több 50-100 órát elbíbelődünk 1-1 masinán a sufniban.. [#nevetes1]

méh telepen én soha nem akadtam rá ilyen dologra, egyszer a szemem láttára zúztak szét egy co heggesztőt amin nagyon is újnak tűnő fóliázás volt se karc se semmi ...azóta is rémálmaim vannak...[#rinya]

fn47xk7ei

A "MÉH telep téma - pár évvel ezelőtt volt az eset és persze " egyszer volt Budán kutyavásár !" .[#rinya] Hegesztőgépeket , főleg nagy méretűeket azért gyakrabban selejteznek le .
Én már egy éve építem a plazmavágóm és még mindig nem vagyok kész teljesen vele - persze mostanában nem is nagyon foglalkoztam a befejezésével.

jani300

[#t24p5241#] itt tettem képet egy DC egységről , talán plazmavágó tápnak is elmenne .
Megfordult a fejemben , de egyenlőre nem kezdek új projektbe :)

fn47xk7ei

Szerintem nagyon kicsi az esély arra , hogy plazmavágó tápnak megfelelő lenne .

xabi

Régebben vettünk hegesztő függönyt mert a vízágy kevés volt az elszívás meg túl magasan volt és nem volt hatékony. Azóta sokkal jobb levegő, és a szemünk sem golyózik ha véletlenül belenéznénk a plazma ívbe, és nem gyullad fel (mint az előző PVC függöny). Most fél év után már merem ajánlani.

https://photos.app.goo.gl/9KCGznXAl270Y5Tk2

svejk

No...voltál a Tescoba zártszelvényért? :)

svejk

Van egy olyan mindenes kollégám attól sem lehet elvenni a bevásárlókocsiját. Már volt hogy kidobtuk a forgácsosba de visszahozta. :)

y9au2mspr

Gratulálok, nagyon jó ötlet.