Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Nagyon jó, de ez milyen anyag? Mert csak PVC -t találok a neten, de még árat sem írnak sehol.

vadember

sufnituning

Köszönöm, ez tényleg jó!
A készülődő plazmámhoz jó lesz, úgy tervezem, hogy a gép körül gipszkarton lesz(szögvas keretben, elhúzható, vagy összehajtható), egy oldalra, előre, meg berakok egy szintén elhúzható függönyt.

vadember

A gipszkartont utálni fogod, nagyon sérülékeny. Ha merev elhúzhatós falat akarsz, akkor használj pozdorját. Persze csak ha nem munkahelyen használod, mert ott a munkavédelmisek szerint ki fog gyulladni. Lehet venni fekete vastag vászon hegesztőfüggönyt is az tökéletesen lezárja a fényt.

svejk

A feketét csak részben engedik a munkavédelmisek.
Egy vagy több oldalról, vagy csíkszerűen kell ez az áttetsző piros, hogy a kívül dolgozók észrevegyék, hogy ha rosszul lesz a koma a függönyön belül.

Persze amíg nem volt áttetsző függöny addig jó volt a fekete is, de hát ezt is el kell adni, gyorsan kreáltak egy szabályt.
No jó, ez tényleg hasznos...

vadember

A Hegesztő biztonsági szabályzatban biztos, hogy nincs ilyen kikötés. Legalábbis három évvel ezelőtt még nem volt.Akkor újítottam meg utoljára a vizsgát. A függöny nem érhet a földig, 200 milliméter rést kell alul hagyni.

sufnituning

Igen, lehet jobb lenne a pozdorja, esetleg ha azt lekezelem   valamilyen éghetetlen mázzal, mondjuk gipsszel, csak úgy ecsettel?

sufnituning

Már meg is rendeltem, köszönet mégegyszer!

svejk

Azt én nem ismerem, nem tanultam, de a cégünknél két oldalra berakattak ilyenből 1-1 métert.

y9au2mspr

1mm vaslemez nem jó? Az sem drágább, és még tűzálló és ütésálló is .

sufnituning

A gipsztejfelnél azért kicsit drágább, ha a pozdorjalap "laminálására" gondoltál.

y9au2mspr

Nem arra gondoltam. Én a falat lemezből gondoltam nem pozdorjából.

sufnituning

Nehéznek találom, akkor keretet kell csinálni minimum szögvasból, hogy ne legyen nyeklő-nyukló, a pozdorjára meg felcsavarozok két zsanért, azt annyi. A végére és középre  rakok egy-egy kereket, az egészet 2 x 1  méter hosszon kb 4-5 kg-ra saccolom. Kb 1500 mm magasságban 8mm vastagságban, lefestve belülről gipszlével
kb. 20mm lesz megemelve padlótól.
Végül is egy szikrafogó szerepe lesz.

xabi

Rosszzul írtam nejlon gyullad fel nem ez a PVC, ez jól bírja. Megcsináltuk mi is félrehúzhatóan mint egy függöny, de aztán rájöttünk hogy felhajtani sokkal könnyebb.

Én itt vettem, relatív olcsó : http://www.blm.hu/pdf/2017/BLM-Hegesztoparavan-2017-09.pdf

sufnituning

Köszönöm Neked is!
Akkor jó lesz, már megrendeltem, méretben az is bőven elég (1,8 x 1,4m).
Lehetséges, hogy különböző vastagsági méretekben vannak.