Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az áramkör kimenete melyik ponton van ?

dezsoe

Hány darabra gondoltál? A potik trimmerek? Az egymegás ellenállások is normál méretűek? A debreceni találkozóig beleférhet pár darab elkészítése. :)

sufnituning

Létezik olyan program, amivel az áramkört szimulálni lehet, a megadott követelmények alapján, ha jól vagyok értesülve.

Biztos találunk valakit aki ezt megnézi és a nyáklapot megtervezi, én is csak sima mezei lákátos vagyok így már a komolyabb elektronika nekem is gondot okoz.

sufnituning

Királyság lenne! Nem lennék hálátlan! Egy dobozos sörre a vendégem vagy![#nyes][#nyes][#nyes]

sufnituning

Na jó, csak vicc volt (a dobozos sör)[#wave][#wave][#wave][#eljen][#eljen]

dezsoe

Pedig már kezdtem örülni! [#pias]

fn47xk7ei

Ide persze elfelejtettem beírni a lényeges 220 ohmos potméter amivel beállítható  a felső ref. feszültség értéke amely a harmadik panelműszer is kijelez .[#worship]

sufnituning

Ha megcsinálod, a debreceni taliig, örülni fogsz!
azt garantálom, még énekelek is Neked! Vagy mégsem?[#fejvakaras]

fn47xk7ei

Nincs időm mindennel foglalkozni - így is szanaszét vagyok szórva . Ezt inkább meghagynám másnak .

fn47xk7ei

Nem trimmer potik kellenek hanem a panelműszerek mellé helyezett rendes normál méretű potméterek . Gyakran kell állítani és jól látható vizuális érték visszajelzéssel .

fn47xk7ei

A darabszám ? Nem tudom hirtelen mekkorák az igények azaz hány darabot kellene legyártani de majd jelzik itt a fórumon mert szerintem sokan olvassák csak kevesen szólnak hozzá per pillanat . Az 1 Mohmos ellenállások nekem 0,5 W-osak és kipróbáltam 190 V egyenárammal is . Hozzáteszem az üresjárati feszültség a plazmavágón 270-350 V így ahhoz kell méretezni - de most nincs kedvem számolgatni .

dezsoe

OK, akkor már csak darabszámot mondj! :) A két LED az két opto, vagy csak az opto feliratos az? Gondolom, nem kell nagy sebességű, bőven elég egy 4N25?

fn47xk7ei

Igen , az "opto" az két optocsatoló és nem kell valami csoda nagy sebességű azaz inkább nagy leválasztó feszültségű kellene . De majd az elektromos szakik megmondják a tutit mert ők jobban tudják mint én .

dezsoe

4N25 katalógus 7500V izolációt ír. Csak elég lesz, gondolom én. :)

mex

Csak a tokozás belsejére igaz, a lábsorok közt ki szokták marni a hordozót, a kúszóút növelése végett.