Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

s7manbs8

Ja, így már ismerős a neve, de még nem hazsnáltam, PIC nem a nagy barátom. :)

kaqkk007

Kezeli az avr-t arduinot is ,én meg azokat nem próbáltam [#vigyor4]

fn47xk7ei

Köszönöm .[#worship]Én hüle hamarabb is rákérdezhettem volna és mennyivel könnyebb lett volna az életem .[#rinya]

fn47xk7ei

(ha az arcok jel nincs meg akkor a program vezérli a a Z tengelyt viszont ha begyújtott az ív akkor már a thc végzi az emelést -süllyesztést)- ez így biztosan jó ? Az ívgyújtás után is a programnak kell vezérelni a z tengelyt míg az anyagot át nem köpi a plazma a fej közelítésével és majd mikor elindul a program által meghatározott irányba (x,y) még stabilizálódni kell a fáklyának és csak ezután érdemes bekapcsolni a THC-t - de csak szerintem .[#nemtudom]

kaqkk007

Az már másodlagos a program szempontjából mikor milyen jelre -feszültségértékre veszi el a thc a Z vezérlését a vezérlőtől
ezt már a próbák döntik el ha lesz jelentkező aki vállalja a megépítést tesztelést (mondjuk én kínából rendelt nyákra gondoltam kb 5 dollár 10 db és ha beválik akkor már nem gond a további gyártatás)

fn47xk7ei

Az már másodlagos a program szempontjából mikor milyen jelre -feszültségértékre veszi el a thc a Z vezérlését a vezérlőtől
- ez nem teccik , ugyanis szerintem nem a thc-nek kell elvenni a programtól a vezérlést hanem fordítva azaz a programba kell beírni mikor vegye át a thc a z tengely vezérlését és mikor vegye vissza is .

kaqkk007

Ez az opció olyan vezérlőhöz van ami nem kezeli a thc-t tehát a thc nek kell felülírni a vezérlőt és nem fordítva . A Mach-az uccnc kezeli a thc-t azoknak elég a relé kimenet ,de például a cncusb MK1 vezérlő csak úgy használható thc vel hogy amikor nincs meggyújtva az ív a program beállítja a Z magasságát majd gyújtás után átveszi a magasságvezérlést a thc és a Z tengelyt addig ő mozgatja amíg ég az ív .

fn47xk7ei

A vágásnak már gyakorlatban haladnia kell mikor a THC bekapcsolódik .

kaqkk007

Ok !Mint írtam a picprogram szempontjából ez lényegtelen ,ki kell találni milyen jelre induljon (a picbe bemegy a z tengely step dir jele , bemehet mellette az x-y jele is ha ezek közül valamelyiki vagy mindkettő aktív akkor is átveheti a thc a Z vezérlést ... Ez  csak attól függ hogyan fejlesztem tovább a programot , ezért kellene valaki aki le tudja próbálni élőben ...

kaqkk007

Akár úgy is megírható a program hogy 50-100 step jel(x vagy és y) után lépjen be a thc ha aktív az arcok ,vagy a vágófesz a beállított érték-hiszterézis felett van

fn47xk7ei

Ez az én világomon kívül esik , nem értek hozzá és azt sem értem miről írsz .[#fejvakaras]Én abban a tévhitben voltam , hogy a THC csak egy feszültség mérő-"kapcsoló" és nem tudja vezérelni a Z tengelyt csak kiad két jelet ( vagy hiszterézis feszültségen belül éppen nem ) ami UP vagy DOWN  amiket figyelembe vesz a MACH3 és ezek alapján adja ki a step  jeleket (a MACH3 "THC" beállításainak megfelelően )a Z tengely léptető vezérlőjének .De én maradok is annál amit elkezdtem és nem ugrálok össze-vissza pillanatnyi ötletek miatt .Este megpróbálok még egy tesz panelt összedobni mert ugye a tett halála a rengeteg duma .

kaqkk007

Ezért írtam hogy ha valaki besegít . De még mindig áll az ajánlatom : Ha valakinek van kedve kísérletezni és van plazmaasztala  szívesen várom a jelentkezését .A bekerülési költséget max 5000Ft ra taksálom ..

sufnituning

A THC itt is a Z tengelyt vezérli

d30xhrezp

Üdv!
Elkészült egy újabb plazma hegesztőm .Gyújtógyertyából ,AVI elektródából és plazma fúvókából. Pilot gyújtással.
Kemény forrasztást próbáltam,vaslemezhez majd argonnal fogom próbálni,mert nagyon oxidos a varrat képződés.
 Én a lánghegesztőt szeretném kiváltani vele,