Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Lehet az egészséges ösztön. Az ilyen kis ellenállások esetén előfordul, hogy nagyobb, 100V feletti feszültség esetén, szakadt lesz, még akkor is ha messze a teljesítmény alatt van terhelve.

fn47xk7ei

Ha lehet tudni ezt melyik ujjadból szoptad ki ? Nem vagyok már gyerek és pont mostanában jeleztem , hogy vasárnap töltöttem a 60-at . Viszont nem szeretem a szeleburdi , igérgetős ( "mindjárt összedobom ")emberkéket akik ... ahhh .. nem is fojtatom . Tudod ha nekem kell valami akkor teszek érte és megcsinálom !Nem várok más emberre és most is csak a közösre gondoltam . Gyerekkorom óta erre tanítottak . Szegények voltunk mint a templom egere és anyám azt mondata : fiam bármit megvehetsz magadnak !...ha van rá pénzed mert én nem tudok adni . Így 14 évesen már mentem nyári munkára építkezésekre amiből tudtam venni kerékpárt ,satut , forrasztópákát , ezermester boltban csomagokat , stb . Tovább nem szaporítanám itt a szót - de gondold meg háromszor mit írsz !Röviden - nem teccik amit írtál !!!!!!!!!!!!![#boxer]

iv43r83d

Tisztelt fórumtárs!Szerintem Sufnituning semmi rosszat nem írt!Egyébként ön mondta az elején hogy nem nagy vasziszdasz ez a THC!

fn47xk7ei

Olyan vagy mint a haverom, az is kigondol valamit, és miért nincs már a kezében most azon nyomban?
Azért legyünk már egy kis türelemmel kérem!

fn47xk7ei

Szerintem Sufnituning semmi rosszat nem írt!Egyébként ön mondta az elején hogy nem nagy vasziszdasz ez a THC!.. ez a két mondatot is hogyan sikerült logikailag összekötni ? Látszik nagyon a begyében vagyok a társaságnak mert csak az élét keresik a mondataimnak így hagyom az egész THC témát .Elnézést az uraktól .[#worship]

ANTAL GÁBOR

Megélénkült a rovat . Elővettem egy régi ( gyakorlatilag sosem használt gépemet ) Ma   megpróbáltam ( Vademberrel )  beüzemelni
Az első teszt sikertelen . Nincs nagy baja  de nem megy ( új Trafinet -es pisztoly van rajta )
A probléma megoldásában  nagyon segítene egy áramutas rajz

És végre a típus : A karcagiak által gyártott ( kék ) 50/80 amperes trafós plazma  . Direkt nem Weldimpexet írtam mert valószínűleg később   alakultak vagy vették fel a nevüket.    
Valahol van egy doksim - ammóniás másolat de nem találom . Örülnék ha valaki elküldené mert könnyebb lenne az oknyomozás

Annó részt vettem egy BNV n  ( ifjabbaknak budapesti nemzetközi vásár ) ahol nagy sikerrel bemutatták a karcagiak a gépet . No abból " jutott" nekem egy a rendszerváltás után

A  CNC-  zést ennek az aprópójából kezdtem  ( kb 8-9 éve ) de a 85 % os CNC plazmavágóm a pincémben árválkodik   ( közben rájöttem : nincs targoncám ,daruzható csarnokom 10 misim a lemezekre és gond lenne a füst elszívás ezért    " befulladt" a projekt   most elővettem mert" kéziben" sokszor jó lenne

svejk

"... most elővettem mert" kéziben" sokszor jó lenne"

Akkor Neked elég az organikus THC. :)

ANTAL GÁBOR

Persze! Kell egy jó pajzs és kész  ( kéz [#kacsint])

fn47xk7ei

Keresgéltem én de csak Weld-impex-et találtam . De hátha hajadzanak egymásra a Karcagival .De hivatkozom a telefonos beszélgetésünkre - elsőre a tiltásokat ellenőrizd mert azokat egyszerű mérni - nekem még víznyomás érzékelő is volt benne ( persze áthidaltam )pedig csak egy 45A-es gép .

ANTAL GÁBOR

szia ! elég lenne egy telefonnal csinált fotó az áramutas rajzról         ( jöhet magánban is )            Hátha el lehetne indulni

fn47xk7ei

Talán még vezérlőkártyám is van hozzá - szétnézek itthon .

fn47xk7ei

Na pont a főtrafó rész nem látható , talán most .

fn47xk7ei

Beszélgettünk a pilotáram korlátozó ellenállás értékéről . Itt látszik  - az Mk3-as mágneskapcsolóval kapcsolt R1 10 ohmos 400 W-os ellenállás ill. a folyamatosan létező pilotáram ami az R1+R2 10+30 ohmos ellenállásokon halad keresztül .

ANTAL GÁBOR

köszi ! nézem .. kiindulásnak jó de az enyém ennél öregebb