Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Nagyon kreatív vagy[#eljen] argonnal jobb lesz!
Az amit tekertél, amin a cső van, ott kapja majd a gázt?
Többek közt a karosszériásokat is biztos fogja érdekelni.[#eljen][#eljen][#eljen]

d30xhrezp

Köszi!
Igen,ott megy be a gáz.
Most levegővel ment ,kis nyomáson.Talán 1 bar lehetett,nem tudtam pontosan mérni.

fn47xk7ei

Én nem ilyen bonyolult gyári THC-re gondoltam hanem a MACH3 kézikönyvében is ajánlott komparátoros megoldásra aminek hasonló a ívfeszültség mérő része mint amely rajznak a fényképét betettem ide .No mint ígértem ma este hozzáfogtam összedobni egy próba panelt . Szinte nulla költségvetésű a cucc mert az alkatrészek bontottak kivétel ami már komoly összeg volt az a három panelműszer .A potmétereket és a panelműszereket csatlakozó vezetékeit kell még beforrasztani . Tudom elég gagyi a panel - látszik az átkötések minőségén is de talán majd valaki készít egy komolyabb nyáktervet .Most ez van , tesztelni jó lesz megint . A kimeneti optocsatolók helyére két ledet dugtam be mert így látványosabb majd a teszt .

s7manbs8

Nyákterv miben van, azt is megmutatod ?

s7manbs8

Elég szépen kimartad azt a nyákot is.

fn47xk7ei

Nincs nyáktervem - ezt a nyákot egy ismerősöm készítette és nem pontosan a közzétett rajzhoz való ezért ilyen káoszos a panel .

s7manbs8

Mondjuk így látva  akész nyákot, annyira nem bonyolult ez azért be lehet rajzolni, de már valaki itt elvileg megrajzolta vagy abbamaradt ?

s7manbs8

No, meg ha  ahátuljét megmutatnád, akkor meg is van a nyákterv arról le lehet rajzolni ugyanúgy, nem is kell berajzolni nyáktervezőbe sem. :)

fn47xk7ei

Felesleges mert ugyan nem titok csak szerintem nagyobb bonyolultságot okozna . Ezt újra kellene tervezni és nem hiszem , hogy annak aki ért hozzá ez a pár darab alkatrész problémát okozna . Inkább egyszerűsíteni kellene és könnyedén elférne egy 50x60 mm nyáklemezen . A 2x1 Mohmos ellenállás helyett is lehetne 1x2 Mohm , nem is tudom honnan jött ez az kettéosztású ötletem . Bár most meg látszik , hogy nem volt 20 K-s ellenállásom így azt kettő 10 K-al tudtam megoldani .[#ejnye1]

s7manbs8

Én annyit látok, hogy nem is sok mindenkit izgat ez az egész.

fn47xk7ei

Elejétől fogva olvastam ill. hozzá is szóltam párszor .

dezsoe

Nem maradt abba, de a debreceni találkozóra beszéltük, az meg még odébb van. (Szerencsére... :))

fn47xk7ei

De akkor már nem tudjuk a panelt letesztelni , hogy jó vagy nem .

sufnituning

Lesz még utána is bőven lehetőséged a tesztelésre!
Olyan vagy mint a haverom, az is kigondol valamit, és miért nincs már a kezében most azon nyomban?[#conf]
Azért legyünk már egy kis türelemmel kérem!

Dezsoe sem tud már jobban szétszakadni, ahogy látom[#zavart2]