Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

Hanks

Csikarcot kérdezd ezügyben, én csak számítógépre vittem fel a kézzel készült kapcsolási rajzát. [#nemtudom]

fn47xk7ei

frob

ez a fej
jó lehet valamire , vagy csak levélnehezék mert ennél azért komolyabb kell egy cnc plazma fejhez?

frob

2017-es hozzászólásodból nem derül ki mekkora gyújtó fesz, de közben nézegettem sok helyen , minta 1-1.5kV környékén lenne...

Közben azon töprengem hogy vajon egy avi hegesztő, amivel néha elvetemültségemben vágni is szoktam, persze csak nagyon vékony lemezeket, ha kapna egy plazma vágó fejet, vajon működne plazma vágóként is?

fn47xk7ei

A THC elektronikára már nem kerülhet gyújtó feszültség ezért hivatkoztam az említett hsz.ra . A HF nem 1,5 kV hanem a többszöröse és a nevében is benne van , hogy "ac" . De van a neten több HF-es szűrőre példa vagy a MCH3-as THC rajzon is láthatod külön egységként . Az elektronikára pedig csak kis feszültség kerül , kivétel a közvetlen bemenete de a 2x1 megás + 20 k-ás 1:100 fesz osztó miatt csak kisfeszültségű dc lehet az ic bemenetén . Ami meg még is "átvergődik" azt hivatott lebaltázni a felső fél LM358 bemenetén lévő két ellenpárhuzamos dióda . Ez jobb megoldás mint a zéner . Ilyen "AWI-t használok plazmának" eseten meg ne gondolkodj . A plazmának nagyon magas üresjárati feszültség kell még az AWI-nak alacsony .Nekem például a plazmavágó kimenetén 375-380 V van . No itt nincs feszültség kétszerező bár van aki azzal épített plazmavágót és 110 V-ról működik .

fn47xk7ei

Egy példa a netről kérdésedre , nekem hasonló de nem ugyanez van jelenleg .

frob

frob

Sziasztok
belefutottam egy jó kis videóba, egész sok jó ötlet van benne

sufnituning

Te mit láttál ebben a videóban? Mert én egy jó ötletet sem láttam[#shakehead] Lehet, hogy mást akartál?
Végigszenvedtem.

jeepatti

Oroszlány környékén esetleg nincs valaki akinél
megnézhetnék egy működő "maszek" plazmás megoldást?

magamnak akarok egyet sok dolgot csinálok
otthon házam körül mivel nemrég vettem :)
Kapuk stb azokhoz kell vágnom egyedi közdarabokat stb
és egyszerűbb lenne mint hogy valahova hordozzam.

Köszi

jeepatti

+azt kihagytam,hogy venni akarok egy plazmavágót ami 2-3mm es anyagot szépen vág de 10mm is elviszi.

D.Laci

Ja hát kérem, mert egy profinak nem lehet újat mutatni :)
Pl.: a gépvázat amit 1 ember összerakna ahhoz 4 kel. (mint a régi rendszerben ).
Az is nagy ötlet, hogy ha nem vagy elég fáradt készíts egy CNC gépet ami maró és plazmavágó. Mire elkészülsz vele elfáradsz, és készíthetsz vele 3db. széket ami fából és fémből van. :)

Kezdő hobbystának azért tanulságos lehet.

frob

Ezek szerint csak nekem tetszett pl a fogasléchez illeszkedő hajtás
vagy a palazma vizes asztal a belerakható lapokkal azok tartóival
netán a mágnessel rögzített porvédő a marófej köré

pár ilyen apró dolog ami megfogott, de hát igen, az ilyen profiknak ez nem újdonság :)

frob

itt hasonló masina van, legalább is a gyártó ua sztem
végre megvan hogy minek van mindkét oldalt végállás :)
mert hogy mindkettő oldali motort a mach vezérli és valahogy egyszerre járnak végállásra, szinkron tengely? létezik?
a videó vége fele van amikor derékszöget vág a muki...

szóval van azért pár jó dolog na, csak egyszerűbb fikázni mint elismerni...

D.Laci

"slave axis mach3" ilyesmire keres rá.