Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

Az Options - Machine options - Post processor fülön van egy Edit post gomb. Ezzel megnyitod szerkesztésre a postprocessor-t, ott a jelzett sorokat szerkeszted, mented és utána az új beállításokkal fog kódot generálni.

sufnituning

A 2:23 tól érdemes nézni, ez egy állat! (szerintem)

fn47xk7ei

"ez egy állat! (szerintem)".. szerintem is ![#conf]Már az sem tetszik mikor a centrál csatlakozót simán betekeri az aljzatba . Gondolom az aljzatban lévő biztosító tüskét kiszerelték , hogy kényelmesen lehessen használni . Vagy rosszul látom és valamit közben nem vettem észre ??[#nemtudom] Amikor meg kalapácsként használja a pisztoly fejet [#boxer] no én ha mellette lettem volna akkor rögtön adtam volna neki egy "nyaklevest" !(Jut eszembe erről amikor régebben a "munkatársnak" a kezébe adtam a vízmértéket - állítgatott vele és ha nem volt jó máris kalapálta az ablak tokot a VÍZMÉRTÉKKEL !!![#violent] ). Tulajdonképpen egy 30 mm-es anyagot megerőszakolt a szaki egy teljesítményben kisebb tudású géppel és fejjel .

fn47xk7ei

Az utolsó két hozzászólás és videó link nem sikerült valamiért . [#worship]Jelöljétek már meg törlésre .Köszönöm .

remrendes

Azert a kalapalasert nalunk is "saller" jart.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Nézegettem az oldalt és látom több gépnél is a munkadarab alatti kádban víz van, ez miért kell, és miért van meghajtva a munkadarabot tartó vaslemezek, miért nem lehet egyenesen lerakosgatni?

Köszi.

bjam28

Szia Lajos!

A víz felfogja a keletkező fém port és fém gőzöket. Mindkettő erősen káros az egészségre. A másik hasznos dolog, hogy a víz hűti a lemezt és így az kevésbé vetemedik a hő hatására. Persze ehhez az kell hogy a vízszint elég közel legyen a vágandó lemezhez, akár a lemez bele is érhet a vízbe, De ha nem is és bele a kifújó levegő és plazma hatására visszafröcsköl a lemezre, így hűtve azt. Nálam 5-10mm a szokásos távolság.

A hajlított bordáknak szerintem az a funkciója, hogy a vágások általában párhuzamosak az X vagy Y tengelyre így kieső kisebb darabok jó eséllyel nem billennek el és a fej így nem ütközik beléjük. Én legalábbis ezért tettem bele az íveket.

De majd talán mások is leírják tapasztalataikat.

bjam28

Helló!

10mm vastag anyagot vágok, ez ott van a videó leírásában, de nem biztos hogy ezt láttad a beágyazott  videó miatt.

Mások mekkor sebességgel vágnak 10-es lemezt?

Majd teszek fel még több képet meg információt hamarosan.

KoLa

10-es lemezt kb 800-1000 mm/perc, 100A-al

Kelepeisz Lajos

Szia bjam28!

Köszönöm az infót.

PSoft

Laikusként gondolom...
(majd valaki hozzáértő kijavít, ha nem így van)

Az íves bordák, talán jobban viselik a bevitt hő okozta vetemedést is, mint az egyenes, rács-szerű bordák.

KoLa

A bordák szétvágása miatt van, ha táblából dolgozunk akkor én pl fűrészfogast csináltam, tíz éve még nem fogytak el, fordíthatóak és áthelyezhetőek, egyedi daraboknál pedig spec beállító kell úgyis.

PSoft

Köszönöm, úgy gondolom...megint "okosabb" lettem.[#worship]

ium8w94xp

Sziasztok.

Szeretnék venni egy plazmavágót. Igazából az érdekelne, hogy mim vagy miken múlik, hogy a vágási élnek felülete mennyire "szakállas". Első körben kis gép (50A). Vékony lemezek vágására. Alu, saválló, acél max 3mm vastagságig. Persze CNC-be építve.
Ebben gondolkodom most.
Mastroweld CUT-50 NL

dosalaszlo

Tiszteletem

Én elég sokat kutattam a plazmavágók között mielőtt vásárlás mellett döntöttem.
Nekem fontos volt, hogy legyen rajta olyan csatlakozó ami alkalmasság teszi a távvezérlésre. (estleg egy 50-es osztású feszültség kimenet a THC-nek)
A maximális áramerősség az egy dolog, egy szám mint a 600-as elméleti tűzgyorsaság az Ak-47-nél [#circling]
Igazából azt jó lenne tudni mit tud egy gép 100%-on.
Az általad választott gépnél sehol sem találtam erre utaló információt de egy 45A gépnél ez 20A körül van.
Én fontosnak tartottam a gép súlyát is (remélve, hogy nem betonnal töltötték ki az alját).
Pl. a tiédnek a súlya 9kg, egy hasonló tudású CEA Shark 45 16kg.
Ha tudsz vizet varázsolni a vágandó lemez alá az mindenképp jót tesz a vágás minőségének.
A vágási magasság is elég sokat befolyásol merre lesz ferde v kúpos a vágás és végezetül a levegő mennyisége,
hogy legyen állandóan elég (ami kb. 5,5 bar)
Egy szuszra ennyi jutott eszembe aztán majd kijavítanak a tapasztaltabbak ha más a véleményük.
Az én választásom egy CEA Shark 155M.

Üdv
László