Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

De ki használ itt védőgázt ??[#nemtudom]Most akkor megint eljutunk egy szélsőséges irányba ?[#nemtudom][#nemtudom]

fn47xk7ei

No és a védőgázos vágás sem tökéletes .

remrendes

Ha neha szuksegem lenne jo minosegu vagasra elobb allitanek a sarokba egy palackot, mint egy 12MFt-os invertert.

remrendes

Soha nem lesz lezer minosegu, de jobb, mint levegovel. Nyilvan extrem eset, de pl a tengeralattjaro alkatreszeket csak azzal vaghattak.

fn47xk7ei

Nem a palackon múlik szerintem hanem a védőgázos plazmavágó fejen ami ugye már nem 50-100E Ft . No és persze külön vezérelt gáz rendszer legyen beépítve az energialáncba .Szóval nem hobbi kategória .

svejk

remrendes

Nem tudom. Gondolom mert az egyik vagva van, a masik inkabb fujva.

dosalaszlo

Tiszteletem
Pár képet mellékelnék a vágás minőségéről ami egy CEA 155M géppel készült:
Az első gyorsan vágva Lv15 mm szénacél
A második lassan alaposan Lv40 mm rozsdamentes
A harmadik félig hiányzó elektródával (nem ez lett a legszebb [#csodalk] )

svejk

A tengeralattjárósdit kérdeztem volna.

GG

Mi lehet az a markáns sávhatár 21mm-nél? Ez jellemző?

xabi

A 15-ös lemez szép, kicsit még állítasz rajta ha a vágás nem is lesz szebb de a vágási sebesség és a sorja javulhat. (Pisztolytól függően a külső kontúrt általában óra járással ellentétesen kell vágni a belső lyukat óra járással megegyezően, a vágási oldalnak szép S alakú "fűrészjáratnak" kell lennie ez nem igazán jön ki a 15-ös lemezen a 40-esen kicsit látszik ezért gondolom hogy érdemes finomítani a vágási sebesség, fej távolság, és hogy milyen fúvókával hány amperon vágsz )

A 40-es lemez brutális, sohasem próbáltam, tök szép a vágás.

Az elektróda szétégésed elég látványos, sajnos az a baj fölég a kontakt gyújtású fejeknél, hogyha nem veszed észre leolvasztja a fél fejet (úgy látom ezt a Te fejed sem küszöböli ki...) Nme tudod megmondani hogy a komplett gépi fej mennyibe kerül ? illetve a kopó alkatrészek ára fúvóka, elektróda mennyi? Ezt a fejet még nem próbáltam hátha ez az igazi :)

gabi

Sziasztok
Gépi fej  120A-es 32004ft brutto jó pár hozzá szólásban lejjebb említett cégnél. Igaz még dobozban van nem próbáltam de nagyon normális kiszolgálásban volt részem . Igaz géppel együt vettem , és még a thc cuccokat is beépíteték

ium8w94xp

Köszi, ezek nagyon jók. Ha van másnak is, akkor ne tartsa magában. Esetleg vékony (2-3mm) vastag lemezt is tudnál mutatni?

sufnituning

Ezekkel pedig nyugodtan villoghatsz!
Szép munkák![#eljen][#eljen]

Remélem pár hét múlva én is ilyeneket tudok vágni!
Vagy csak szeretnék???[#wilting]

remrendes

Az baj, azt sem tudom :) Nem volt kozom a projekthez, csak a egy csarnokban voltunk.