Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Miért nincs értelme? Elhiszem én neked, csak magyarázd el

000000000

Hát, nem érti, hogy nem érted, hát nem érted?:))

Ha ezt megmagyarázod ........[#eljen]

hostya

Egyszerűen nem értem ezt a szót v. kifejezést hogy: "harmatádnak" .
De lehet hogy bennem van a hiba...
Nem kötözködni akartam.

000000000

Jah!!! Én a zártszelvényt másnéven harmata-nak is ismerem. Szokták azt is mondani, hogy vegyél egy 40x40 es harmatát. Egyébként nem veszem kötözködésnek.  

000000000

Te, nem magyari vagy?

hostya

Akkor megint okosodtunk egy kicsit... [#vigyor2]

000000000

először nekem se mondott semmit, mert amikor először hallotam, azt hittem, hogy fénycsövekről van szó, de felvilágosítottak, hogy az armatúra.

000000000

egyébként a kis fúróval történő körbefúrás lenne a legjobb ötlet szerintem is, aztán egy fortunával, vagy egy félgömb nagyolóval kiszedni, csakhát ugye a darabszám. 16-ot így megcsinálni csak a szocializmusba lehetett\kellett.

000000000

A darabszámmal van nekem is a legnagyobb bajom. Múltkoriban kellett két lyukat raknom 10-es lemezbe 40-es átmérővel, ezt még ki lehetett bírni a körbefúrkálós, reszelgetős módszerrel. Bár a második darabhoz már kellett lelkierőt gyűjteni... Ha a fúró hossza nem engedi, akkor az átmérőből kicsit visszaveszek.

279nwbpsa

Ha nem lenne muszáj kör alakúnak lennie a nyílásnak,akkor elég lenne négy furatot készíteni és dekopir fűrésszel összeszakítani.Sokkal gyorsabb megoldás.

yuagaci9g

Na, Ilyen otleteket szeretnek en itt a Forumon latni a sok szajkarate helyett!

http://mommo.hu/media/A_kreativitas_magasiskolaja" TARGET=_fnew>A kreativitas magasiskolaja!

svejk

Egy baj van, kis hazánkban a kandeláberek kúposak :(

35kpazcgr

Ezt mondtam én is.
Megfelelő fűrészlappal 30 mm-es kör is simán vágható. (A Bosch kínálatában szerepel is ilyen lap.)

279nwbpsa

Most,hogy jobban visszaolvastam tényleg ezt mondtad. :)
Eddig én csak egy-két alkalommal vágtam így körívet 5-ös lemezbe,de 30mm-nél nagyobb furat kellett akkor,az egyáltalán nem okozott gondot.
Kisebb furatnál már mindenképpen négyszöget kellett volna kiszabnom,mert elég ócskák a lapok,meg a fűrész is itthon.
Ha frankó a lap és a fűrész is,akkor nem egy lehetetlenség megoldani a műveletet.

000000000

Inkább maradok a kiesztergáló fejnél ha ekkora lukakat kell varázsolni vagy még egyszerűbb ha körbe marom  [#hehe]