Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ybm4ifb

Sajnos kell hogy legalább 80-as legyen,nem tudok kisebbet felfogni.

ybm4ifb

Csakhogy...ha beválna ez a modszer...kb 5 perc lenne egy kerék készítése,,,,Neked oszto készülékkel...ja...CNC-vel gyors lenne...de nem tudok rola hogy valaki is csinálná.

000000000

Egy profilra köszörült ütőkés is megfelelő.

000000000

Valami van a Fórummal, nem működik a "Válasz" gomb.

ybm4ifb

Fogvéső gép ugy müködik..Metsző kerék-munkadarab..mintha kettő fogaskerék forogna egymással szembe,ütő kés csak  marásnál jöhet szoba.

svejk

Nem szimmetrikus a T profil sem sajnos, én mér akartam úgy nagy kereket csinálni, hogy egy szíjat kifordítok egy nagy átmérőjű tárcsára és felragasztom.

svejk

Pl. ez egy 43 és egy 60 fogas kapcsolódása.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/T5.jpg" border=0>

35kpazcgr

De szimmetrikus!
Ha síkba teríted a szíjat, akkor az.
A bordáskerék kerületén már torzul a profi, de a fogárok az ugyan az marad.

keri

Ez mekkora ötlet már, érdemes lenne szabadalmaztatni!
Műanyagból fogas szallag, persze a megfelelő profillal. Megrendelő bejön, megmondja mekkora fogaskerék kell neki. Esztergát 1perc alatt lenyomod a megfelelő méretű tárcsát, amire felragasztod a fogas szallagot, és már mehet is Isten hírével.
(amennyiben megazdagszol ebből, részesedést kérek :))))

svejk

Jó, igazad lehet, de két egyenes szíjnak nem sok értelmét látom, ha csak nem csúszásgátlót akarunk csinálni...

Igen , mivel a hajlított szíjnál csak a fogárok szélessége csökken, ezért a kerékben a fogárok mindig ugyan az. Ezért lehetséges lenne mindegyik fogszámhoz ugyan azt a profilú tárcsa marót, vagy vésőt használni.

svejk

Mint írtam sajnos nem működik, csak esetleg nagyon nagy átmérőknél :(
Egyébként a fogazott szíjakat méterben is lehet kapni...

svejk

Hmmm... valami nem kerek.
Ha a szíj fogprofilja tényleg szimmetrikus, akkor a kerekeknél(lásd a fotómat a #8418-ban) a fogaknak el kellene keskenyednie a kisebb átmérőknél, ami azt jelenti, hogy bőven egymásba kellene illeszkednie a fotón levő két keréknek.

35kpazcgr

Kerek az!

Ha megfigyeled, akkor a kis keréknek az összeillesztett foggal két szomszédos foga ütközik. Ha azokat eltávolítanád, simán összeillene.

ywathzay

Van- e valakinek tapasztalata, ismerete erről a fajta marómotorról, gravírozáshoz mint főorsó? Látszólag elég masszív 1,4 kg a súlya, 850W-os. De van ebből 1050W-os is.  

http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/szerszam_szerszamgep/kress_800_fme_maromotor_187837959.html" TARGET=_fnew>marómotor

gsbwxanch

Régen sokszor volt téma.
Szerintem korábbi hozzászólásokban találsz választ.