Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

robokacsa

Szalai György

Ez, ha jól gondolom, léptető motorral van meghajtva. Akkor minek kell ennyi áttétel?
Hát a csövet biztosan nem kíméli ez a megoldás. Kéne legalább a nyomógörgő.
Az egészségügyi művese gép (hemo dializátor) tömlős (perisztaltikus) pumpájáról vehette az ötletet, de a részletek megfigyelése nélkül. Ott elég, ha a 3-4 órás kezelést kibírja egy tömlő, azután úgyis megy a biológiailag szennyezett hulladékba, mert nem sterilizálható.
http://www.pump.hu/?q=node/81" TARGET=_fnew>A tartósra tervezett „bélpumpa” sokkal kifinomultabb megoldásokat használ.

svejk

A régi Skodák ablakmosó szivattyúja is így működik, 3 csapágygolyó masszírozza a szilikoncsövet.

may47wb

Szuper! Én is valami ilyesmit akarok csinálni.
Harmadik elnevezés: tömlőszivattyú.

35kpazcgr

Csak ötletnek szántam, de szerintem is jó.
Olcsó, egyszerű, a hajtómotor fordulatszámának változtatásával szabályozható a szállított mennyiség. A műanyag csövet (fogyóeszköz) autósboltokban olcsón, méterre lehet kapni: benzincső.

ppxgww95

Ipari alkalmazását is láttam már, működött. [#wink]

svejk

A benzincső felejtős, nem stabil anyag.
minden alkalmazásban, legyen az Skoda vagy orvosi műszer szilikoncsövet láttam használni.
Kis méretekben a régi sárgás-barna színű bicikli szelepgumi is használható lehet.

000000000

Nekem egy ilyen szerkentyű van de ezt vákuumra tervezték.

http://www.medwow.com/var/img/sales/w92/item_p_94139" border=0>

PSoft

Még a "nyomtatóbontós" időből...
Ha jól emlékszem,talán a HP is ezt a szivattyútípust építette a DJ-xxx sorozatú tintás nyomtatóiba.

ppxgww95

Megdőbbentő, de az átlátszó benzincsövek jórésze is szilikon. :)

svejk

s7manbs8

Amúgy se kell 500 évre tervezni, ugye az ember érje meg amíg a cucc bírja. :)

svejk

??? Ez komoly? régen a Simson-os időben sokat használtam, de nem nekem közel sem rémlik annak.
Még az új is hidegben tök kemény volt,  hőre lágyuló műanyag, mely akár meg is gyulladt, forrasztópáka kiolvasztotta.  
Azok biztos nem szilikonok voltak.

PSoft

Ja...és Ők is lágy szilikoncsövet alkalmaztak,hogy ne terhelje túlzottan a laptovábbító-behúzóhengert,mert arról volt a szivattú is meghajtva.

s7manbs8

Mondjatok már valami háznál fellelhető anyagot, ami levegőt tömíteni jó lenne, nem tudom eldönteni hol van az áteresztés, bicikli belsőből csináltam tömítést, lehet az enged át, ugyanis a kerékpár is eresztett ezzel, azért lett kihajítva belőle, és most meg anyagként akartam használni. Vákuumot csinálnék, hűtőkompresszorral megoldva, menne is, csak valahol engedi a levegőt.