Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Végre megkaptam a mini-esztergámhoz a mini-tokmányomat :D
Első alkotásom:
Kuplung házilag
http://lh6.ggpht.com/__JkdS1MlBus/TOmHcPHM0II/AAAAAAAACY8/YqRpeo1Z3ww/s640/PICT0010.JPG" border=0>
http://picasaweb.google.com/juh.gergely/KisCNCAvagyFabolVaskarikaAvagyValaholElKellKezdeni#5542109659746132786" TARGET=_fnew>(Több kép jobbra)

Találtam egy darab alut, abból készült, így nem egy fogásból készült! Átmérő:19mm, tengelyek: 6/10mm. Hossz: 33mm. Kézzel fűrészeltem át gyengítésnek. 1mm-t hagytam meg csak az aluból, de így sem jó... :( Ugyanis:
Egyetlen dolgot nem mondott senki sem:[#boxer]
Hogy ez baromira nem akar hajlani :D
Olyan merev, mint a tömör rúd gyengítés nélkül XD Két 10cm-s csavarhúzóval tudom úgy meghajlítani, mint ahogy kézzel a spirálist :D
Tesztnek, játéknak jó volt :D

000000000

Ahhoz, hogy hajlékonyabb legyen, több és vékonyabb lamellát kellene vágni. De az a típus soha nem lessz olyan hajlékony, mint a spirális.  
Ugyanis, ha olyan lenne, ezt gyártanák, mert az ekészítése pofon egyszerű a spiráloshoz képest.

Valaki, nem túl régen szintén mutatott hasonlót, és írtam, kíváncsian várom a gyakorlati eredményt. De nem írta a fórumra mi a tapasztalat.  

Használj, gáz, vagy oxigén tömlőt. Az olcsó és jó.

000000000

Örültem volna neked látogatóként is!  

Pedig, téged(is) akartalak csábítani, a 30 rugós díjjal:))  
Majd máskor kamionba rendezem, és megyünk minden távollakóhoz:))  

Mikorra leszel kész?
Akkorra rendezek talit:))  

Farkas Ádám

Jövő héten készen leszek. Most nyitottam topikot.
Szombaton már mehet a tali :)))

000000000

Nem fogsz ki rajtam:))

Hallottátok fiuk?!
Gyorsan kapjátok össze magatokat.  
Jövő szombaton Farkas Ádám munkássága okán, tali lessz hatvanba:))
Mindenki sörét ő fizeti:))

Na, én megyek, termet keresni:))

me3ua0a6

:D Eddig oxigén tömlő volt, de most 6 és 10mm-t kell összekötni. Valahol láttam ilyen megoldást. De ez nem járható. Mondták, hogy így még törékeny is.
Műanyagot kell szereznem, abból jó lesz már.

me3ua0a6

Ideje volt már! Már hiányérzetem kezdett lenni!

000000000

Igen, ezt nem írtam. Igaza van aki mondta, törékeny is.

Gáz tomlő jó a 10 -s re. A vékonyra tegyél hasított csövet alá.

000000000

[#vigyor2][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

A spirálisat is meg tudod  csinálni könnyen. Ha megvan a furat, belekarcolsz az esztergán egy 5-6mm emelkedésű menetet és fémfűrésszel  kézzel forgatva bele fűrészeled a spirális hasítékot.
Ha erősebbet akarsz, akkor C45-ös anyagból csinálod és 1mm-es flex tárcsával vágod bele a hasítékot, kézi forgatás mellett, több menetben.

000000000

Sziasztok!
Logger!

Arra azért figyelj oda, hogy egy koronás fúró hossza olyan 75 mm körül van. Tehát ha pont az a legnagyobb átmérő kell, ami a koronásfúró legnagyobb átmérője, akkor az nem jön össze, hacsak nem fúrod át a másik felét is

000000000

a harmatádnak(ez lemaradt)

hostya

Nem baj hogy lemaradt... :)

Így sincs semmi értelme "a harmatádnak"

000000000

hostya