Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

PSoft

Esetleg http://www.szerszamok.eu/termek/126" TARGET=_fnew>LÉPCSŐSFÚRÓ ?
Van is ebben az átmérőben.

000000000

Ha nem ragaszkodsz a kör alakú furathoz akkor a legegyszerűbb megoldás a sarokcsiszoló 1mm-es vágókoronggal.

Szalai György

4mm vasat átfúrni 40mm ármérővel, az eléggé nyomaték igényes feladat.
Erre nem minden kis barkács fúrógép alkalmas, koronás fúróval sem. Egy lépcsősfúróval próbálnám, lassú fordulatú, nagy nyomatékú kézi fúrógéppel és nagyon megelégednék 20mm átmérőjű lyukakkal.
Gondolom, nagyobb kavicsokat úgysem töltenél bele.

000000000

Megrajzolod a luk méretét. Belül körbefúrogatod valami kisebb méretű fúróval, pl. 3-4 mm –s el. Kiütöd a körbefúrt lapot. Ha, akarod finomítani a szélét, reszelő, vagy luk köszörű.

000000000

Köszönöm a tippeket! Ha lehet inkább kör alakú lyukakat szeretnék, ezért nem a sarokcsiszolót választanám. Bár az lenne a legegyszerűbb talán. Ha betonszerű anyagot töltök a szelvényekbe, azt végül is jól el lehet dolgozni, gittelés festés után nem is látszana. A lépcsősfúró és a koronás fúró vastagabb anyagokhoz is jó? Csak a 4 mm vastag anyag miatt. Nem sok tapasztalatom van ezekkel, fába csináltam még csak ilyen méretű lyukakat.

000000000

Ha, újat veszel, akkor a jól forgácsolható ötvözeteket válaszd. Ezt a forgalmazó megmondja, vagy a honlaján megtalálod.  
Egyébként amilyenhez hozzájutsz.  

000000000

Nem lenne csak finom szemcseméretű. A nagyobb lyuk csak akkor lenne talán jobb, ha pépes állapotú, a betöltés után megkötő anyagot próbálnék "belegyömöszölni".

guliver83

Farkas Ádám

Szia Danibá Gratula a gépedhez! Nagyon szerettem volna már látni egyet tőled. [#crazya]

000000000

Köszönöm!

Én, általában ebben a stílusban építek. De, vannak kivételek is, ha a használat miatt másképp célszerűbb.  

Látták, jó néhányan találkozókor is ezt nálam. Szándékomban ált bemutatni a talin, de meg gondoltam, mert előre megvádoltak, hogy magamnak találtam ki a 30 rugós díjat. Így, inkább nem cipekedtem.  
Igaz, a te szempontodból mindegy, mert ott nem láttad volna.  
De, ha a szomszédból átballagtál volna a többiekkel ha .........  

Igen, már gondolhattad azt is, papírnehezéknek veszegetem az orsókat[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

4um5b65d

Logger, koronás fúróval csináld, de csak akkor ha van áttételes fúrógéped. 1500-as fordulatot nem fogja bírni.

000000000

Van egy öreg oszlopos fúrógépem, tud egész lassú fordulatot is, megpróbálom azzal.

4um5b65d

500-600 míg átér a csigafúró, utána meg 250 körül jó lesz neki egy kis olajjal.
Előtolást ne sajnáld tőle.
Átszakadás előtt vedd vissza az előtolást.

000000000

Farkas Ádám

Na ne "b@szogass" már a talival úgyis csak mint látogató mentem volna. Úgy meg messze volt. Legutóbbi találkozón minden holmimat eladtam. Már csak gépeket építek. Van egy új gépem, de csak mostanában készül el. A következő talira elviszem. (nem tudom hol lesz :)