Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Hali!

Szeretnék építeni egy kicsi és gyors mechanikát.
A 0.1mm-es lépés lenne az optimális.
Arra gondoltam, bowdennel vagy bordásszíjjal hajtom meg, 120 lépéses motorokkal.
Nem kéne nagy nyomaték, nem marásra, hanem csak gyémánt-tűs karcolásra használnám.
A lényeg, hogy gyors legyen.

Erre jutottam:
motor=120 lépés
szükséges felbontás=0.1mm
meghajtó tárcsa kerülete:120x0.1=12 mm
-->átmérője: Ko=2rxPi = 12/3.14=2r = 3.821!!
Tehát a szükséges átmérő 3.821mm lenne !!!
[#szomoru1]

Most vagy lényegesen nagyobb felbontású motort alkalmazok, vagy áttételezek....vagy hagyom a fenébe az egészet
[#alien]
Van valakinek tapasztalata bowdenes hajtással kapcsolatban, és megosztaná velem?

Kristály Árpád

Hallihó Bélabá!
Gondba leszel mert nagyon jó bowden kell (spéci müanyagbevonatos a megcsúszás ellen). (fénymásolókban is ezt használják)
Személyesen tudok neked Japán Olympus, profi megoldást mutatni. Az elv a régi skálás rádióban megtalálható.
Tel:20-361-4563
Üdv.: Árpád

000000000

Üdv. Bélabá!
Milyen kicsi az a mechanika? Ha elég kicsi akkor tudok ajánlani 25.4 mm menetemelkedésü orsót kottyanásmentes anyuval.Ez 1.8 fokos motorral direktben 0.127mm/lépés.

000000000

Helló!

Tibor, engem érdekelne az orsód, 2 darab kéne elég a kb 100mm-es hosszúság.

A Tiéd milyen hosszú?[#vigyor]
Köszi!

A 25,4-es emelkledés kicsit soknak tűnik, golyós anya van az orsóhoz?

000000000

FIJÚÚK!
Tibor 25,4 mérete több mint szép, biztos örülnek neki a lányok.

000000000

Sziasztok!
Márpedig 25.4 -es. Igaz hogy mm-ben. Ennek pedig  a párom sem örülne.Nem golyós anya van hozzá hanem  valami önbeállós kütyü.feltennék egy képet de nemtudom hogy hogyan kell.

000000000

Hellló!

Elüldhetnéd mail-ben...
alfagravir@freemail.hu

Köszi!

000000000

Hali!

Nezzetek meg a www.homar.hu -t. Van rajta egy erdekes cikk az alabbi cimmel:
Szórakoztató filmecske a jövõ graffitiseinek  

Lenyeg, hogy az urge fellogatott ket kotelre egy festekszorot. Majd lapitopival vezerelve a koteleket rajzolt.

3vv2btrhv

SZIASZTOK
INENTÖL FOGVA NEM lessz grafiti mentes falfelület !
Tibor
Ui amugy nagyon jo

000000000

Jók ezek a kis görgők a lineáris egységben:
http://www.amcnc.cz/Pics/hlava1.jpg" border=0>
De érdekes a marómotor "hűtőbordája" is!

000000000

Ötletes az egész gép megoldása, bár nem látom, hogy az Y szánt hogyan hajtja meg. Az sem világos, hogy hogyan tudja a kis csapágygörgőket állítani.

000000000

Sajnos csak ennyi kép van róla.

D.Laci

Itt tallsz még 1-2 képet róla!
http://www.amcnc.cz/" TARGET=_fnew>Honlap

000000000

Köszi, ismerem, de több részlettel nem szolgálnak azok sem.

000000000

Köszi, megnéztem a site-ot és értem a mechanikát. Az egyik X tengely alatt van a menetes orsó, csak az adott képen ez takarásban van. Ötletes a kütyü.