Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Bicska

Mindenesetre tanulság, hogy mielött feltesz valaki a gépéről képet feltétlenül takarítsa le, esetleg polírozza tükörre...[#wow3]

Motoros

Így érthetőbb lett volna:
http://www.mcejence.fw.hu/kepek/vegyes/mafiafortuna.jpg" border=0>

000000000

Aért Köszzi!!!
Ez egyébként eggy "fortuna" akar lenni.Az is és kiválóan működik 180-24000ig változtatható a fordulata. és 1-12mm ig fogad szerszámokat!
( miért kellene polírozni ?? ez nem kiálitásra készül!!!

dg8n4i8x

Szia maffia1!

A motorról írnál pár infót? Ha jól sejtem úgy termelted ji valamiből!?  

Üdv!
Balu

sasi

Szia maffia1!
Ne hagyd magad, nálam egész jól mutat a képed!
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/maffia1.jpg" border=0>
A fordulatszám tartományod lenyügöző!
Üdv sasi

ebalint

Kedves Mindenki!

Eddig arról voltam meggyőződve, hogy maffia1 ugrat bennünket. Tképpen még mindig...
Akárhogyan lehet forgatni, vágni ezt a képet, de ezen a képen látható szerkezet egy betonozott részen fekszik, körülötte tán némi nedvesség is van, vmint min. két db falevél, meg egyebek.

Gondolom ez volt a gép akkor, amikor még nem forgott 24 ooo-t.

Üdv.

000000000

El a kezekkel és szájakkal MAFFI barátomtól! Öveges prof is megoldást talált a barackmagból atommag készítés problémájára. Egy fortunát csinálni mégiscsak könnyebb.....

ra8nsmk6w

üdv
Én úgy gondolom, hogy ez egy leszerelhető adapter és csak a fényképezés történt a betonon.
Az, hogy ez egy munkában lévő eszköz az meglátszik rajta.Kigondolom és megcsinálom minden sallang nélkül...tiszteletreméltó! Sokunkból hiányzó szemlélet.
üdv
lovas gyula

Motoros

Hali Maffia  
A fotóból nem derűl ki csak sejteni lehet hogy ez egy combosabb gépre való...a tokmány méretéből gondolom.. Tehát talán nem is annyira hobby kategória. Mennyit nyom ez így bruttó? A motor csapágy bírja a legalább (áttételből gondolom) 15 ezres fordulatot, vagy cserélve lett?
A fortuna ... a zsírzószem miatt gondolom.... fel van nyomva telibe zsírral, ez nem fogja e nagyon vissza a nagy viszkozitása miatt? A szimeringes tömítés és olajos feltöltés nem volna e jobb? A fortuna csapágya miféle-- hogy bírja a 24ezres fordulatot? A nagy tokmány helyett nem volna e megoldható egy patronos maróbefogás? Több kérdés most nem jut eszembe. Üdv: Motoros

000000000

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tapasztaltabb személyektől! Én is készítettem egy fa vázú cnc gépet de sajnos nem igazán vált be. Az én marómotorom ugyanis levegővel működő kézi gravírozó gép, ami 18000 fordulat/perc sebességgel forog. A fa váz sajnos beremegett, ezért most építem a fém szerkezetű gépet. Most jutottam el odáig, hogy a csapágyházakat esztergáltatnám, de nem tudom eldönteni, hogy tengelyvégenként dupla vagy egyes csapágyazás legyen-e? Akinek van ilyen téren tapasztalata kérem segítsen? Ötletek kellenének. Egyes vagy kettes?

Segítségeteket előre is köszönöm!

e7c897sd8

Ha gravírozni akarsz elég a tengelyvégenként 1 db.

000000000

Köszönöm a gyors segítséget "kozmaj"!

A gép csak gravírozásra és nyák marásra lesz használva.

000000000

Szia mezeiegér (azaz POCOK)!
Ha jól megépíted és kimerevíted a gépedet akkor semmi problémát nem okozhat az, hogy a gép fából készült. Ha viszont minden lötyög és kotyog rajta akkor viszont nincs az a fémváz ami jó lenne. Elméletileg a fa sokkal jobban csillapítja a rezgéseket mint a fém. Persze megfelelő erősségű faanyagot (pl. 28-40 mm-es MDF-et) kell használni ebben az esetben. A rezgések csillapítása szempontjából a gép súlya is döntő. Könnyű, alu zártszelvlényekből felépített, de egyébként merev fémváz is beremeg sőt mindenféle trombitahangot ad.  

5bzs27u7

Üdv.
Megnyugtatás képp, nekem is favázas.És stabil,
a lényeg, hogy a lineális pályák jók legyenek, kotyogás mentes stb...Amúgy MDF helyett én rétegelt lemezt használtam, stabilabb.
Merevíteni ezt is kell.

000000000

Üdv a csapatnak!
Segitséget kérnék menetes szár anyával kapcsolatban.Tudtok valami jó megoldás a kotyanás menetesitésre?A rugos megoldáson kivul.
A mechanikám nem a legkönyebben mozog nagy a surlodás és ezért nemjó a rugos anya feszités valami más ötlet kellene.
Megköszöném ha valaki adna tipet!Bronz anya van most rajta de eléggé kotyog a danamitot brobéltam de azmeg nagyon szorul:(