Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Ize, elirtam: Székesfehérvár

000000000

Hú! Az egy kicsit messze van, nem éri meg lemenni érte. Én Kassa mellett lakom, Szfvár kb. 300km innen.

000000000

Hú! Az egy kicsit messze van, nem éri meg lemenni érte. Én Kassa mellett lakom, Szfvár kb. 300km innen.[#csodalk]

000000000

000000000

Tudom, csak most is amit rendeltem azISEL-tol, 50000HUF a posta. Inkább lemegyek személyesen.

000000000

Hasonló gépet építek, mint a 25mechanika(Makra Z.)csak a lin. vezetékek lesznek masszívabbak és gorgos kocsik lesznek rajta. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen motorokat használjak? Ja, máskulomben a CNC dologban totális kezdo vagyok. Véletlenul találtam rá erre az oldalra, és nagyon megfogott a dolog.Értek valamit a mechanikához, a számítástechnikához és van otthon tobbekkozott egy elég komoly esztergám.[#help]

000000000

Olyan brutális a posta?![#wow1]
Minimum 1Nm-es motorokat ajánlanék (de lehet több is)![#circling]

000000000

A posta engem is meglepett, lehet a vezeték hossza miatt (2,5m). Én kb. 3-4Nm motorokra gondoltam. Lesz ilyen a raktáron? 3drb[#confused]

s5f8tmfv3

Közben megnéztem a képeket, ha úgy van ahogy Tramp írja: a jobb oldali anya csak elfordulás ellen van rögzítve akkor a rugó összenyomható nem? Próbálok összehozni valami illusztrációt hátha nem is egyről beszélünk. Azért köszönöm hogy segítesz tisztázni a kérdést.[#eljen]

000000000

Nekem akkora motorok sajnos nincsenek (max kb. 0.5Nm-esek)! 1-2 Nm-est tudok szerezni, de nagyobbat nem biztos!

000000000

Utána néztem, ha kell, tudok nagyobbakat is szerezni!

000000000

A ... oldalán találtam 4Nm-eket, szerintem jó árban. De ha tud valami ilyesmit, megrendelném  Ontol (90-re lakom Miskolctól - Rozsnyón), nem probléma leszaladni. Még a vezérlorol és a tápegységrol is érdeklodeni szeretnék. Milyet ajánlana: H1 vagy PROFI1?
Nekem az lenne a legjobb, ha komplett volna minden és egy kicsit be is tanítana.[#worship]

000000000

Magán mail ment![#wave]

s5f8tmfv3

No sikerült összeütnöm valami képfélét, talán segít tisztázni a kételyeimet a rugós előfeszítéssel kapcsolatosan. Először is adott egy anya a menetesszáron aminek legyen mondjuk 0,5mm kottyanása. Ez az anya a marót tartó hordozólaphoz van rögzítve, így a maró kottyanása is 0,5.
http://magiist.fpn.hu/Kepek/11.jpg" border=0>
Ha felteszek mégegy anyát és a kettő közé rugót szerelek (zöld csíkok, kéretik nem kiröhögni) akkor az eredeti anya jobbra, a másik balra feszül ki a m.száron. 1 még mindíg rögzített, 2 elfordulás ellen van fixálva. A kérdés az hogy mi akadályozza meg az 1-es anya -és vele a maró- jobbra csúszását a rugó ellenében ha a maró és az anyag közötti erő ( piros nyíl) nagyobb mint a rugóé?
http://magiist.fpn.hu/Kepek/22.jpg" border=0>