Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Mi akadályozza meg a hűtőfolyadék szétverődését a forgács által?

s5f8tmfv3

Nagyon szép gép, kár hogy nincs több közeli kép a részletekről (pl orsók, anyák, végállások. Az imbuszkulcs az csak dekoráció vagy van valami funkciója? Jól látom hogy állítható vele a Z tengely fel-le?

sasi

Szia Amatőr!
Jól látod, valóban állítható a Z tengely magassága. Élőben is szépen, precízen megépített gép, profi kivitel!

Üdv sasi

000000000

Csak ennyi fotót kaptam, de ezeket is köszönöm!
Sajnos részleteket nem ismerem. A konstruktőrének kellene itt is nyilatkozni!

Kristály Árpád

Gratula!
Büszke lehetsz a munkádra.
 Jó lenne a talin is látni....
Sok sikert.
 Árpád

sasi

Ha jól értem, elnézést kell kérem, amiért hozzászóltam a témához?

000000000

Dehogy! Félre értettél!!! Nem azt modntam, hogy Te ne szolj hozzá (eszem ágában sem volt ilyesmi), csak azt, hogy a konstruktőrét is szívesen olvasnánk![#wave]
Te ismered a konstruktőrt (láttad személyesen a gépet)?

sasi

Megnyugtató, hogy félreértettelek!

Ismerem a 28-as gépet, és készítőjét, mind ketten profik! Úgy tudom, nincs fórumos regisztrációja, de néha be néz hozzánk.

000000000

Az írott szöveget sajnos sokféle képp lehet hangsújozni és így értelmezni is.
A gépen engem az X tengelyen (tálca alatt) lévő kerék elhelyezése érdekelne (oldalt van, hogy van kialakítva a hajtás alul)?!

sasi

A konstruktőr további fényképeket fog a részletekről küldeni.

Az x tengelyhez a kézikerék tengelye kúpfogaskerékkel csatlakozik.

000000000

Tanácsra volna szukségem! Egy kis problémám van a trapézmenetu orsóval, 12x3-ra nehéz anyát esztergázni. 14x3-asat csak egy hónap múlva tud bisztosítani a BIBUS, az késo. 16x4 -es van nekik, az ideális lenne, nagyobb pontosság, kisebb kopás, konnyebb anyát esztergázni. Azt szeretném kérdezni, hogy nem-e lesz nagy a 4mm -es menetemelkedés, átméro.Nem szeretnék áttételt használni. Ilyen motorjaim vannak: NEMA 34 (86mm), 2 fásisú , 1.8º, 2,8Nm (az 1.8°azt jelenti, hogy ennyit fordul egy lépésben?) Még elég buta vagyok, kérlek segítsetek!

Motoros

A Tr 12x3 nál a 8mm átmérőt már tisztára adja. Ehez miért nehéz anyát esztergálni???

Motoros

Miért nehezebb mint a 14x3-ra, vagy a 16x4-re???  
Ha kell szólj, kűldök a 12x3 -ra teflonos anyát alu házban, vagy réz anyát(réz házban) 20x20 vagy 25x25 méretben.

000000000

Nem férsz be késsel. Ezt mondta az esztergájos.

000000000

dehogynem befer az....csakhat ugye finomabb melo