Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Azért, hogy áramszünet esetén sem kelljen lemondani a kedvenc időtöltésedről.[#hehe]

bmejdz9nu

De ezt generátorral is meg lehetne oldani !
És még jó hangos is...
Más ötlet még miért jó a kézi tekereő...

000000000

A marómotort meg íjjal forgatja, nem?

000000000

000000000

Házi vákuum asztal (példa):
http://www.tekit.seriouslyinternet.com/tabvcastep22.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Ezek a vákuumasztalok nekem fehér foltok. Hogy is van ez? Ráteszed a munkadarabot, aztán a többi lyukat le kell takarni? Mi van ha a munkadarab szabálytalan formájú? Mondjuk egy henger sík, kör alakú felületével érintkezik az asztallal, akkor lehetnek félig fedett lyukak is. Ezzel mi a teendő?

000000000

Csak akkor hatásos, ha a lyukat teljesen fedi (felfekszik rá). Minnél több lyukat takar, annál erősebben fog.
Nem mindenre használható.

bmejdz9nu

Én már csináltam ilyet.
Csak műanyag vágáshoz tudom használni, de azt is úgy, hogy pl. a 3mm-es vastag műanyaglapból csak 2,8-2,9 mm mélyen marok és a végén kipattintom... Erre nagyon jó !!! és gyors...
Ha teljesen átmarom akkor elveszti a leszívásí képességet meg persze az asztal is sérül...
Árulnak "olyan" speciális légátersztő lapokat "druchfrasematte" semmit nem érnek...

2nbj3n5m

Halló HobbyCNC.
Rakjálrá egy 0.5mm-es gumit,szivasd le,és utána
rakj egy alulemez keretet.Mikor leszívod ,egy
varrótüvel szurd ki.Nagyon jól müködik.
A talira vittem egy müködö példányt de ti elvoltatok telve a beültető géppel és gyárirag
vásárolt esztergával amit készöbb cnc-sítettek.
Üdv.Száraz János (Jankó)

000000000

000000000

Bocsika Hobbync de megbeszéljük a nagy semmit[#confused][#vigyor4]

000000000

bmejdz9nu

Na a következő lesz a CNC esztérga. Alap a semmi..

000000000

Itt valami képzavar lehet (ezt a képet csak találtam, gondoltam esetleg érdekelhet valakit).

2nbj3n5m

Bocsi de én aszthittem,hogy azt a leszívot te
készítetted.Az alap az jó de kell rá egy gumilap
és a lapot valamivel rögziteni kell.Ezért aján-
lottam az alu keretet.Majd rárakni a munkalapot.
A leszíváskor egy kis kráter keletkezik,és ez
fogja le a megmunkálandó pl. nyákot.De mivel a
szivattyú közbe erölködik ezért kell a krátert
varrótűvel kiszurni.De igyis megmarad a leszoritó szívóerő.
Kedves V.Péter neked is ezt ajánlom és utána
lehet a panelt is vágni.Ha olyan pontos a géped
akkor nyugogtan 0.1mm-ert belevághatsz a gumiba.
Esetleg utána egy kis csiszilópapir eltünteti a
vágást. Nem értem''Alap a semmi''
Üdv. Száraz János (Jankó)