Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Janko (Száraz János)  
Ilyen gumilapot hol lehet venni, mert ezt még nem póbáltam? De jónak tünik...
Persze a ragsztó spray-hez képest hangos... mármint a porszívó...

Alap semmi = teljesen más téma: CNC eszrega a semmiből tehát nem a mostani kínai eztergám CNC-s-re alakítva....

4mjnxdwuu

Üdv.
Jankó a találkozón mivel csinálta a vákuumot, mert elég halk volt, csak ha az alu serlegbe kötötte akkor volt kmpresszor hangja????

Kristály Árpád

Hallihó!
Sajnos nem tudom, de szerintem egy kiszuperált hűtőgépkrompressszor kitűnő erre a feladatra, és ráadásul olcsó!!!
Hallihó!

2nbj3n5m

A vákumot egy olajos vákumpumpával állitottam elő.Sajnos az ára nem Hobby.Gumilap helyett
jó a pelenkagumi(gyógyszertár,bébi felszerelés)üzlet.Az alu serleg egy vákumpapucs volt.Egy
Székelyudvarhelyi ismerösnek készitettem mert ö
a fatálat megmunkálás után körbetudja a marni.
A papucsok variállhatók attol függöen,hogymekkora a munkadarab mérete.Többet is fellehet használni egy nagyobb tálhoz.
Én rendeltem németböl 8000Ft volt egy, ez meg
2000Ft leöntetve megmunkálva gomibele.Na csók a
családnak. Száraz János (jankó)

Bicska

Gumilap-->talán a szilikon is jó lehet-->Bondex kft.

bmejdz9nu

Erről amiről itt szó van kép nem lenne?
Na bemegyek a pelekagumiért ...

bmejdz9nu

Beteszek most egy "jópofa" Cnc-t.
Ez tényleg 1 hétvégés !!!
Mindenki talál a garázsba hozzá alapanyagot... Csak körül kell nézni...
Ha lemásoljátok nehogy a sorjákat leszedjétek ! Mert már akkor nem lesz ugyanolyan mint az eredeti !!!

http://varsanyipeter.com/cnc/Basic_CNC.jpg" border=0>

Utóirat: Nem én csináltam... és nem is a szomszédom...

Motoros

Inkább pihent volna a hétvégén.
 Vagy ha gravírozni akar mindenáron akkor kézbefogva azt a kéket biztos jobb eredményt ér el mint ezzel.

ra8nsmk6w

A csatlakozót nézve ez tengerentúli. Ott vannak
ilyen "elmebetegek" szigorúan pozitiv értelemben.Ngyon csipem, bár nagyon messze áll
tölem.

ra8nsmk6w

Annak nagyon örülnék ha az én szomszédom ilyet
tudna csinálni, de a kocsmában itt a kárpátmedencében nem lehet ennyi 20x20 zártszelvényt kapni.

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Ne szégyeld, a következő biztos jobb lesz, higy nekem.....
Ha én lennék a szomszédod, nem szégyelnélek....
Hallihó!!!!!!

bmejdz9nu

Gondoltam letesztelem, hogy itt vagytok e?
Baba holmi, de még ráakadtam néhány ilyen "Jópofa" Cnc-re...

Most ott tartok a géptervezésnél, hogy a szörnyű erős Z-tengely (már megvan nincs vissza út)úgy kilógatja a motort, hogy akár minden irányba lehetne mozgó asztalom is...
Vagy azt kell válsztani, hogy az orsó áll és a Z motor is a marómotorral jár fel és le... plusz pár kg... a Z tengelynek... ismeritek ezt a megoldást.... Makra Z II. gépe pl. ilyen... (persze kevés van ilyen konstrukció)

yuagaci9g

Peter, elsore nem is rosz!

bmejdz9nu

Árpi látod próbálkozok... A nagyobbik, következő a maradék "Salgó" polcból lesz... és szervóval a Zsiguli ablaktörlő motorbókból...[#schmoll2][#schmoll2][#schmoll2]

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Csak azt ne mond, hogy uhu.....
Hallihó!