Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

A #914-ben ajánlott rajzokban szereplő megoldás miért nem tetszik? A "V" alakban álló csapágyak egyszerűen elkészíthetők könnyen beállíthatók. Ha kell, a rudat a csapágyakkal szemközti oldalról meg is támaszthatod, ha esetleg behajlana. (CNC_assy_08;9;10;12) Persze minden problémára mindig van legalább tíz jó megoldás. De hogy kinek mi a jó az már magányügy.

Motoros

Motoros

Igen, a teflon kitágul és megszorúlhat.
Ilyen gond vana a teflon anyánál. Lámpás hívta fel a figyelmemet hogy ha passzos az anya akkor már kézmelegtől is egy kicsit nehezebben jár.
 Grafit csapágy ??..hmmm ezt még  nekem szokni kell.

bmejdz9nu

Jó a téma... akkor ma nem zavarom meg a dolgokat újabb rém cnc képpel...

Ez a direkt szerszám forgatás tuti dolog lesz...
Mert szerencsére minden CNC szerszám szára egyforma... ennél tökéletesebbet nem is lehetne csinálni... ütésmentes... csak az a fránya fordulat...  
Kerámia csúszó csapágy házilag...  persze Herendiből..

Motoros

A kerámia is lehet megtenné, csak erre a 3.175 mm méretre??

bmejdz9nu

A fúrószárnak addíg kell csak bírnia amíg a vágófelület el nem kopik... ez elégséges ... megoldott a másik felére két dolgot lehet tenni - szerintem.  
- valamit ami addíg bírja mint a szerszám és olcsó és gyorsan cserélhető...
- vagy tartósabb és nagyon kemény... szerintem... de nem tudom de jó lenne...tudni...

000000000

Ne keverjétek már a műszaki kerámiát az égetett porcelánnal...

Mihez kell 50e fordulat?

000000000

Nagyon kemény és nagyon kopásálló mi?
Igazából elvesztettem a fonalat, hogy ennek minek is kellene lennie.

Motoros

Szia! Arról csevegünk hogy jó lenne csinálni (ha lehet) egy kis fortuna szerűséget amit közvetlenűl hajtana egy 30 000 fordulatú marómotor, lenne egy 3-as áttétel, és szíj hajtással meg lenne pörgetve egy gravírtű vagy fúró aminek a csapágyazása siklócsapágy lenne.
A csevegő szoba #486-os fotója az alap.

000000000

Oké. De miért szükséges 50.000 f/min?

000000000

Sziasztok!

Például akkor lehet szükség 50000 RPM-es ford.számra, ha kétoldalas nyákon a VIA-kat fúrjuk, mivel azokat lyukgalvanizálni kell és ha alacsonyabb fordulaton fúrod ki, akkor a galván cucc nem fogja be a lyukat az apró üvegszál-szőrök miatt.
Ez az én példám, de biztosan van több dolog, amihez magas fordulat kell.

Kicsa

Szevasztok! Ha az M8as menetes szárról leesztergálom a menetet akkor ott 8 mm-es tengely marad?Mert elvileg az M8 azt jelenti hog Metrikus,8as magátmérővel rendelkező orsó.Igaz?

000000000

NEM!!! A külső névleges átmérő a 8 mm. A magátmérő a normál metrikus kötőelemeknél a névleges külső átmérő kb. 0,82-szerese, tehát a Te esetedben 6,5 mm körüli.

e7c897sd8

M8 menet magfurat 6.75 mm! A 8 mm a külső átmérőt jelenti!

Kristály Árpád