Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Keress meg e-mailen!!!

Kicsa

Értem...hát akkor még töröm a fejem meg nézek kész megoldásokat,ezt akkor így elfelejtem illetve erősítem...köszi szépen

bmejdz9nu

Az én gépem lesz a mechanikai csoda...
Ahogy kinéz a rajzokon a T34-es és az állványos fóró keveréke... Ilyesztő lett a 220mm-es Z emelés miatt... (a munkaterület csak 320x320) és minden nap találok benne hibákat... Első gépnek talán kisebbet kellett volna válsztani ... fő próbának...

Kristály Árpád

Szerintem ez a második...a zárszelvényből már a múlt-é?

bmejdz9nu

A stabilitás a legfontosab... Járai is ezt mondta a tv-ben...
Majd leszz hozzá szervós darú... aztán fütyülünk rá... vagy vele...

Kicsa

www.kicsa.atw.hu/szan.JPG
www.kicsa.atw.hu/szan.dxf
Itt van a saját 5letem a szánokra. (120 fokos csapágyazás)  csapágyak úgy vannak rögzítve hogy anya-tartófül-anya-csapágy-anya-tartófül-anya.  (Metszeti ábrázolásban) csak sajna most nincs több időm megrajzolni...

bmejdz9nu

Valószinűleg le kell csavarozni az asztalra mert felborul magától... olyan magas...

Jut eszembe találtam egy képet amikor állványos fúróból csináltak CNC-t... ez olcsó ...

Kristály Árpád

Több cég is forgalmaz hasónló felépítésűeket. Az én KINAI fúró-maró gépen is hasonlít az álványos fúróra......
A te kis fúródat nem éri meg átalakitani, mert sok macera.........
Pl.: Meg kell erősíteni a (Z-tengelyek szánt tengelyt, el kel látni egy csigahajtóművel....stb).
Úgyhogy lebeszéllek róla........
bár ezt ritkán szoktam tenni......
hallihó!

bmejdz9nu

Miért beszélsz le róla...
Az én állványos fúróm eredeti.. k...i
csak asztalt kell csinálni és Z tegelyt...
és még meg is maradt az egész...

Kicsa

a 986os HSz-emmel kapcs.ban írok : ha egy kicsit alacsonyabb lenne az egész,az már jó lenne? Vagy esetleg más baj nem is nagyon van vele? Mert akkor lassan elkezdeném a 'gyártását'... köszi szépen

000000000

Valamelyikünknek rossz a szögmérője!!! A csapágyak csak 60 fokra vannak egymástól. Így a felemelkedéstől (felbillenéstől) csak a gravitáció tartja az egész asztalt. A csapágyhármasokat a tengelyek köré 120 fokban helyezd el. Akkor minden irányban terhelhető lesz.

Kicsa

Jah értem....nemtudom miért csesztem el... :-) valszeg azért mert a másik irányban 120 fokot mutat..nam ind1..értem már a hibát és rajta vagyok a dolgon...
köszi szépen,majd jelentkezem

Kicsa

www.kicsa.atw.hu/jav1.JPG
www.kicsa.atw.hu/jav2.JPG
Nah itt vannak az újabb rajzok,nézzétek meg pls aztán jöhetnek a vélemények... :-) köszi

000000000

Ohh... Vannak erről további képei?

Kicsa

Hát ha érdekel akkor tudok csinálni...épp most alakítok még rajta 1 picit...