Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Nincs semmi gond mivel igazad van. Átvesszük automatikusan a sok hülyeséget, nincs idő semmin elgondolkodni. Azért az jó ha valaki néha szól.Kitakarják a bűnözőt, az átcimkézőt sem tudhatjuk kicsoda mert a jogai. Mi meg zabáljuk a rosszt, a gyerek meg szexuális bűnöző mert hiányzik az anyja- hát ez jó tényleg.

Motoros

Tényleg meredek és újszerű, mindig arra gondolj hogy hogy fogod megcsinálni.

Kicsa

Hát a terv: A lukat úgy fúrni a csapágytartó tengelynek hogy kicsit 'befelé essen a tengely fele.Tehát durván fogalmazva a V kivágás felé eltolni kicsit a furatot így ha belevernénk a tengelyt akkor lötyögne rrajta az egész. Megcsinálni mind2 oldaon és ha már megy a szögben fúrás :d akkor annyi hogy a 3-3 lukat megcsinálni ugyan úgy,és a 3 menetfúróból csak 2-t hajatni bele. (asszem ez az 5let is a fórumról való :-) ) Szal 2-t bele és akkor mikor a 3 csavart egyenletesen meghúzzuk mind2 oldalon akkor feszül rá a csapágy a tengelyre.Tehát összefoglalva fúrni egy olyan lukat amiben a tengely lötyög,és a csavarmeghúzás után feszülne be. Talán így nem is kell olyan pontos furatot csinálni.Vagy tévedek? :-)

000000000

Bocsánat, mennyiért adják? Még mindig agyalgok ezen a gépen, vagyis az Optimum BF 20-ason. Szívem szerint inkább nekiállnék építeni valamit, de visszatart a gondolat, mi van ha nem felel meg a feladatnak, amit lejjebb vázoltam volt.  
Lesz mostanában találkozó?
Szívesen megfűznék valakit, akinek jó masszív gépe van, hogy segítsen tesztelni, vajon egy merevebb "router" megfelel-e? A feladat, rezet marni, 2-3 mm-es végmaróval (hívják így?) X-Y irányban, 1 mm mélységben, egy fogásra, továbbá rezet "fúrni", vagyis Z irányban marni, 6-os átmárőjű, 90 fokos kúpos maróval (kulcsmásológép marója, gravírtű jellegű), maximum 2.5 mm-es mélységben. Tehát nem a teljes 6 mm vastag marót kell beletolni a rézbe, azt biztos nem bírja egy könnyebb gép.  
Az okozott károkat természetesen megtérítem. :-)
Nincs tapasztalatom a cnc-zésben, ezért nem tudom, ezek a hobby gépek bírnak-e ennyit, vagy tényleg masszív, öntvénytalpas marógép kell-e.  

Sajnálom ha bárkit fáraszt az hogy ennyit szenvedek a kérdéssel. A szükséges gubát rászánom a dologra, de ha mellényúlok, mégegyszer ugyanazt nem könnyen tudom kiadni, és persze egy fölösleges gépet sem nagyon tudok hova tenni. Nem volna baj jó döntést hozni. :-)

000000000

Hogy teljes egyen a kép, valaki valamelyik topicon írta hogy megnézte a BF 20-ast de nem volt elragadtatva, szerinte lóg, kotyog, satöbbi. Felteszem nem jobban mint az Einhell.  ?

bmejdz9nu

Szerintem is...
De sokan veszik... nem értem... van benne valami amiről nem tudunk? Miért?

000000000

Motoros

© UnitedParcelService!
 156 000 áfával, de valaki mondta hogy kapni 20-30 000-el olcsóbban is máshol. Szerintem mindkét gép (Einhel-Optimum) megéri az árát, de ezt csak persze ránézésre mondom, ki is kéne próbálni. A közkézen forgó routerek ilyen fogásokra nem alkalmasak, ehhez masszív gép kell. Régen voltak a kulcsmásoló öntvényes pantográfok, 1 drb 200-300 kg-na azokkal lehetett fogást venni, nem tizedenként pilickázni.
A rézben 1mm-el nyomúltak.  
Van egy ismerősöm egy erős géppel, megkérdem tud e foglalkozni a dolgoddal, ha igen akkor küldök egy emailt

000000000

Ez kedvezőbb, a BF kicsit drágább, olyan 250-260 KHUF, na meg a cnc szett, ha a gyárit veszem hozzá.  
Gondolkodom a meglévő átalakításán is, ez ilyen: http://img297.imageshack.us/img297/8655/hpim5718cd6.jpg" border=0>

000000000

Na!

http://img297.imageshack.us/img297/8655/hpim5718cd6.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Itthon olcsóbb az Optimum BF20-as?  
Ezt a 156.000-ret megéri...  
Kint 1100 Euro...? Biztos ugyanarra gondolunk?

000000000

Brrr... Szóval a BF 20-as ára 250-260 ezer Ft. Itthon. Külföldön is.  Biztos élreérthetően írtam.

000000000

...félre....
Nem megy ez ma.

bmejdz9nu

Motoros írta 156.000 bruttót rá...