Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Na szabvány kialakításhoz...  
mert valamit csak bele kell fogatni a T-nutos leendő asztalba...
Ezt rendeltem:

http://www.top-maschinen.de/media/spannwerkzeugsortiment-spw-500.jpg" border=0>

Ehhez csinálom a szabványt... (10mm-es, M8) 52 darabos szett.

yuagaci9g

Attila!
Hahvagohoz a bordasszij a leg megfelelobb, ezzel biztosithatod a legnagyobb sebesseget is. A menetes orsorol lebeszelnelek, nagyon lassu lenne a geped, habvagashoz nem eleg. Az atteteltol is megszabadulhatsz, ha a 2 Nm-es motor tengelyere leheto legkissebb fogaskereket szerelsz; (10-11 fog), es a felbontas sem lesz rosz.  
Nezd meg ezt a nyulzavarogepet, mar vagy ket eve jol mukodik.

yuagaci9g

Kicsa

Péter! Egy ilyen készletet hol és mennyiért lehet kapni?Kiváncsi lennék rá,suliban is ilyenek vannak.

Bicska

Úgy rémlik, hogy neked van otthon marógéped..!? Miért nem marsz "T"-alakú profilokat és uána csavarozod rá az alaplapra..? Egyszerűbb, mint az "eltolásos" módszer, nem?

Bicska

Egy kis kiegészítés: Bár meg kell, hogy mondjam, nekem nem sok kedvem lenne 15-20 db iylen laposprofilt erős anyagból 2oldalról is megmunkálni. (kézi marógéppel)[#wow3] Bár, ha meglátnám a gyári árát egy iylennnek, akkor lehet, hogy egyből nekiállnék inkább:)))

000000000

Szia Laszlo! Köszönöm, megkaptam a leveled! (csak valaszolni nem tudok)

Nagyon is ertekeltem a rögzitett orsot, sot elkotelezett hive vagyok, csak az  
en anyaim (2 db) teljesen egyben vannak a hazzal, ami rögziteshez lett  
kitalalva, es nem tudom megforgatni... (Y,Z)

Van masik ket anyam, ami klasszikus, azaz megforgathatjuk! Így az X mindket  
orsojan forgo anya lesz!

Most nem nyuzlak tovabb.
Kitartast!  
Es nagyon boldog Karacsonyt kivanok nektek! (A felesegem a lelkemre kototte,  
hogy irjam le: O is udvozol es a kis Tisztaapja is!)

Aron

U.i.:
(a linked minden nyulat megzavar :-) gondolom a 12. mechanikára akar mutatni)

4mjnxdwuu

Üdv
Az lenne a kérdés, valaki használt-e már THK SR15-ös vezetéket és vezetékenként két W-s kocsit, mennyire lenne stabil?( négy golyósoros) Adatlap szerint, elbírná.
Oldalkarok 35-ös AL "lemez" lenne csökkentve a vezetéken való csavarodást,mivel ez a leggyengébb pontja.
Y (keresztszán) min 40*80 AL idom, vastagfalú  740mm hosszú ( vagy 2 összefogva ?). A vezeték, az alu idom alján és tetején helyezkedne el, a kocsik 120mm  széles szánkót alkotva rajta.
X a gépvázra csavarozva, a kocsik 200mm-es szánkót alkotva, mozgatnák a 35-ös lemez karokat ...  
Z maximum 150-120mm.
Szerintem jó lenne de, szeretném kikérni az itteni tapasztaltabb emberkék véleményét, alut szeretnék marni vele.

juh0557j0

Köszönöm, pont erre gondoltam ma, hogy valami kis fogaskerék kellene. A motorom tegnap érkezett meg. Nem tudom, hogy hány NM, de elégnek tűnik.
http://kep.tar.hu/szati2/50407885/27494653#2
A jelenlegi felállás szerint a motoron 28 fogú kerék ami egy 72 fogút hajt ( ez volt a kapható legnagyobb) Ez össze lesz fogatva egy másik 28 fogúval, ami viszi a szíjat.
Ilyen hosszú szíjat sem sikerült szerezni, tehát az is kettőből lesz megoldva. Még jó, hogy csak oda-vissza kell mozognia.

A szíjtárcsákat érdemes csapágyazni, vagy elég ha egy sima tengelyen forognak megfelelő illesztéssel és kenéssel? Holnap megyek ugyanis az esztergályoshoz.

A nyúlzavarót sajnos nem tudtam megnézni, mert csak a főoldal jön be :-((

juh0557j0

még egy kérdés: 1.5 méter hosszban mozog a szán. Milyen vezetéket lehet használni erre a célra, ami bírja a sok hajtogatást?

bmejdz9nu

Optimum hungariától ...a helyi kereskedőtől.. sopron... 19.000 +fa

bmejdz9nu

Ja és megjött !
NAGYON JÓ...  
már használom... Sok bosszúságtól ment meg ...

52 db-os mindenféle és nagyon ki van találva...
Rengetek variáció a lefogatáshoz... !!!
... és a minőség is jó... Made in Taiwan...!?
Csak azt nem értem alsó távtartókat (a t-asztal és munkadarab közé miért nem adnak hozzá... persze ez legyen a legkevesebb gondom...
Megéri az árát...

bmejdz9nu

Bicska kössz....
Egyre jobbakat hallok !!!
Ez tényleg jó !

bmejdz9nu

A gép viszi... Ma 30mm-es alutömböt martam...
Szegénynek nem volt egyszerű dolga 60x ugyanazon a pályán végigmenni... a maró meg csak 15mm-es... hűtés és porszívózás ... kimerítő hadmüvelet volt...
Ezért is csinálom ezt az erős gépet...

bmejdz9nu

Egyenlőre azt tudom a 15-ös egy nagyon jó méret... van nekem 2 és 4 soros is... erős...
A 15-ös közelebb áll a 20-ashoz mint a 12-es hez...