Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

6dvb4peg3

Nem egyszerű az élezése ui. felváltva egy  "egyenes" és a következő szintén egyenes, de kétoldalt ferdén lecsapott a fog széle, és ennek a lecsapottnak kiáll az egyeneshez képest a külső éle néhány tizedet ami, így magyarázták, azért van, hogy egy kicsit elővágjon, így lesz gyakorlatilag sorjamentes fényes felületű a vágás.
( engem is megdöbbentett a vágási minőség és sebesség közötti eltérés a hagyományos élezésű 60 fogas tárcsához képest amit a géppel adtak. Nem akarok tudálékosnak tűnni, de nagyon sokat vágtam aluprofilokat, és most már tudom mi a külömbség. Csak ajánlani tudom, az ára meg kifejezetten baráti, eddig azért nem vettem mert 20-25000 alatt nem találtam )

bmejdz9nu

Ez tényleg a legjobb lap!  
Ahogy utánna néztem a neten ez a fog kialakítás a legjobb aluhoz!!!
Felhívom őket - remélem postán is elküldik...
Hálás vagyok az infóért!

... Tehetnél be képeket az ez által vágott felületről... és a vágó gépedről...

bmejdz9nu

Vettem a http://www.zgonc.at/" TARGET=_fnew>zgonc-ban egy ilyen gépet:

http://varsanyipeter.com/cnc/fureszgep.jpg" border=0>

http://www.einhell.at/start.aspx?file=auto" TARGET=_fnew>leírás itt

Csak: 79 Euro !

A pontos neve: Tischkressage 1500/2W

A képen látható állvánnyal... mert asztalra is tehető ezek nélkül... és faipari HM vágótárcsával... nem kotyog ! 250mm-es.
Lehet a magasságot és dölést állítani rajta...
Aluminum az asztal (600x440mm) és plusz kitoldó asztalok...  
Most ez a cég 50 éves... szülinapi akcióban van... (Bécsben és Wr. Neustadt-ban is van... dögivel)

yuagaci9g

Peter, nem akarlak elkeseriteni, de egy eve en is vettem egy pont ilyet; a fiuk csak vegszukseg eseten hasznaljak. A megvezetes vacak, a hangja remiszto es a tarcsa; mindha gumira lenne rogzitve a motorral eggyutt, olyan pontosan fut.
Szoval leceket darabolni milimeter pntosan, jo.

yuagaci9g

Zoli!
Huteni az alu vagasnal, semmi ertelme!
A vagas olyan gyors, hogy az a nyag meg sem langysodik. Nemi kenes neha javitja  a vagas minoseget, de huteni...?
Tomor anyagnal, ha gyenge a furesz, megmelegszik, de meg itt is csak kezzel fogjuk a darabot. (A furesz mozog az asztal alatt)

bmejdz9nu

Igen így van... most szedem szét... teszek fel képeket a belsejéről, ha valakit érdekel...

Egy gumiányban van felfüggesztve a motor... talán lehet fejleszteni... vagy nem is olyan nagy probléma...  
De a csapágyazás az igen jónak tűnik. Gondolom azért mert egy ékszíjon kersztül van mneghajtva a tárcsa és ezért külön cspaágyházat alkalmaztak és nem a motort terheli...?

De nem hangos! Nagyon szép hangja van...
Az asztalt sem tudtam volna olcsóbban kihozni...

A megvezetése nem számít... mert két IKO 15-ös golyós lináris viszi rajta az acél T-nulos asztalt... ehhez lesz fogatva a munkadarab...
Talán kap egy "barkácsboltos" menetes szárat anyával és egy akkus fúrógépet... (automata lesz HaHa....)

Lámpás te mekkora fordulattal és milyen lappal vágsz és milyen fogazatúval...?
Mekkora jelentősége van ennek - mármint a fogak formájának...

yuagaci9g

Mar leirtam, de megegyszer:
A motor 2.2KW, dupla szijhajtassal pergeti a vagotarcsat, kb.3300- as fordulattal. A tarcsa aranylag kicsi, pontosan nem emlekszem, kb 170-180 mm. Az egesz motor egyseg tengellyel egyutt mozog az asztal alatt egy vezeteken. A megoldas elonye az allo asztal, azt rogzitesz ra amit akarsz. Hatranya a korlatozott vagashosz, nalam 200mm.

bmejdz9nu

Ez igen... jó lehet...
Fogak milyenek?
Fordulatra akkor csökkentsek mert ez kb. 5000-et ír...

Én töröm a buksimat 440mm-en.... talán...

000000000

Nagy fogak aluhoz. Számszerűleg fogalmam sincs mennyit foroghat a sajátom. Akkor jó, ha hűtés nélkül, újságpapír vékonyságú forgácsok szállnak szanaszét. Ilyenkor tükrös lesz a felület. A vágott anyagok nem melegszenek, viszont az a rossz kis "pernye" forgács mocskosul meleg tud lenni.
Amúgy itt is egy EINHELL gép van, csak "picit" átpofoztam a szájízem szerint...

bmejdz9nu

Én is ezen barkácsolok...
Szétszedtem, nem gumi ágy... a finom mozgás alpja hanem az hogy az oldal lemezre felszik a támasztás egyik fele... ha teljesen a lap felemelve akkor elég stabil...
De az oldalát könnyen meg lehetne erősíteni egy kereszt tartóval...

Kell egyáltalán állítani a lap magasságát...? mivan ha mindíg max.-on van kint? Kb 60-80mm ez.. mert akkor lelehetne stabilízálni az emelő szerkezetet egy két csavarral...?

A fogak kialakítására lennék kiváncsi...? milyenek? Ez nagyon számít? vagy nem?
Persze negatív... mert ez lejjebb már le lett tárgyalva miért... ez logikusnak tünik... nem huzza meg az anyag a tárcsát tehát a vágás pontosabb...

000000000

Én többféle fogú lapot próbáltam, hogy melyik jó. Elég sok volt, amelyik kente az alut. Pedig újak, azonos átmérőjűek voltak. Csak mégis másabb a fog. Meg nem tudom mondani, mert felraktam egy vágás erejéig, tetszett-nem tetszett. Ment gyorsan a szelektálás. Egyik cimbora jött ki kisebb készlettel.

bmejdz9nu

A csúcs ez lehet: #1143 ...

Nekem most olyat adtak el alu-hoz, hogy 230mm-es azonos fogazatú... és szinte 0-as ... vagy kicsit negatív... meglátjuk...

000000000

Nem tudom, nekem eleve nem ilyen felépítésű a gép. Az a rábillentős fajta, amit fél kézzel billentesz a vágandó anyagra. Van egy ütköző fal, annak a vágási erő nekinyomja az anyagot. Maga a gép forgatható az anyag felett fokba. Jó, mert ha gáz van, elengeded a kart, gép felvágódik, anyag két oldalra lenyílik és ennyi. Volt már rá példa, semmi komoly.

bmejdz9nu

Lámpás  
Lenne egy kérdésem... lehet, hogy hüleséget kérdezek... de ez már szokásom...

A vágólap megasságát (nálad mélységét) állítod az anyag vastagsághoz?
tehát ha kílóg a lap 80 mm-t és pl. 15mm-es anyagot akarok vágni az gond...?
Mert most csinálom a szerkezetet, de ugyebár szívesen fixálnám a motor magasság állítást mert stabilabb lenne a lapfogatása... de félek, hogy jobb és szebb felületet eredményez akkor ha az összes fog dolgozik az anyagban...?

Ha valaki erről tud írni ne sajnálja az ujja koptatását...

vthgizrff

Szia Lámpás!

Nem egyről beszélünk, az én gépem inkább http://kepfeltoltes.hu/070119/darabolok20060622211203s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>ehez hasonlít. Az eszembe sem jutott, hogy cirkulával daraboljak alut. Mindíg tanul az ember..