Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Péter! ezek a fotók nem véletlenűl egy szétszedett vagy még össze sem rakott smd beültetőt mutatnak---mert ott valami hasonló a geometria a tárak hozzáférhetősége miatt??

2nbj3n5m

Minek köszörültetni? Jó a sima marás is.Csak a
hegesztésnél vigyázz, ellentétesek legyenek a feszülés miat.Arra a 2 méterre ráfog férni az a
4-5-6 'Z'tengely.Sorozatba akarsz valamit gyártani?
Janko

bmejdz9nu

Hát igen. Én is felfigyeltem hogy a maró motornak semmi hely sem maradt...
De azért ilyen bika szerkezet SMD-hez? Nem hiszem. Egyébként vannak még képek az elektronikáról - szervo...

000000000

elég pontos marva is?
a hegesztés dolgot nem értem mit? hogyan? :)

igen sorozatban akarok  gyártani , mivel nem tudom gyorsaban marni a fát:)

Motoros

Az smd-hez mesterségesen nehezítik a gépet mert a gyors fejmozgások miatt belengene. Az MS 72 beültetőgépem 1.3 tonna éppen ezért. Persze lehet hogy a mai modern gépek könnyű fejegységgel karcsúbbak.
A márvány sinalap is azt mutatja hogy ez nem valami mezei gravírgép hanem valami olyan ahol számít a pontos vissza és beállás, meg a rezgésmentes működés.

000000000

Igen böven elég lesz marva is!

Csak adj meg neki egy szép felületi érdeséget meg szép türést!

Ki tudják marni és olcsobb mint a köszörülés!

bmejdz9nu

Próbáltam vissza keresni de nem tudom...
így csak a találgatás marad... sajnálom...

4mjnxdwuu

Hali én hegesztést csak megmunkálás előtt javasolnék, majd csavaros kötéseket.
Én pl előszeretettel alkalmazom a ragasztós módszert.( kihegesztem a vázat, majd uverapid, a tetejére alu-fólia és szilikonnal lefújt csavarokkal nekihúzatom valami sík tárgynak, /kisebb gépeknél tökéletesen bevált, 1-2 tized de akár mm is kivehető vele.

ra8nsmk6w

Péter! magam is hasonló gépet tervezek mint amit belinkeltél. Vannak rajta jó ötletek, ugy látom valami adott feladathoz készül és a környezet sem kifejezetten hobby. Amin én változtatnék: a párhuzamos vázszerkezet az azonos méretek mind a rezonancia melegágya, legyen az mégoly brutális kinézetü is.

4mjnxdwuu

Ja én a nagyobbik gépemre egy szabadon futó pótkocsit terveztem, ami lehet extra keskeny( akár 1 lin csapágy széles is ) amin van egy fél z tengely (1 orsó + 1 megvezetés ) ha nincs használatban ki lehet lökni a gép szélére, ha kell akkor az eredeti z és a pót z közé akármekkora idom felrakható, amire akárhány maró szerelhető.

000000000

ez jol hangzik képet tudnál linkelni hogy néz ez kb ki?

bmejdz9nu

A fotótáramban van még egy ilyen gép ami még jobb !!!

http://www.travelpicture.net/hobbycnc/Varsanyi%20Peter%20-%20dolgai/CNC%20g%e9pek%20fotok/" TARGET=_fnew>tölts le mind aztán megtalálod... érdemes... szerintem ftp-vel...

4mjnxdwuu

Hali.  
A gond az, hogy a nagyobbik gépem még kb 15 darabban 3 helyiségben van. Rajzot meg nem igen szokásom készíteni.
 Bíznom a képzelőerődben.  
Képzeld el ugyanazt a gépet mint amit belinkeltél csak a hídon lévő kocsik közül csak az egyikre van bekötve a hajtás ( a másikon nincs anya ami mozgatná, szabadon lehet lökdösni, jobbra-balra) És amikor sok marót akarsz használni egyszerre, fogsz egy alu idomot, ami épp a kezedbe került, és keresztbe rácsavarozod, a két z-re. Úgy, hogy annyi szabad mozgása legyen az együttesnek amekkora a kivágandó alakzat szélessége.  
Nálam a pótkocsi csak azért lesz extra keskeny, hogy minnél kevesebb munkaterületet vegyen el a géptől ha nem használom, de a lenti gépnél ez nem szükséges, mert ott a marót el lehet küldeni a munkaterületről.

000000000

és a 2 Z-t hogy mozgatod?   2 motorral? vagy szijhajtással ?

a töbit má értem ,  nagyon jo az ötlet :)

Messer

Üdv mindenkinek !
A márványnak és kőlapnak is titulált "sinalap" az bizony gránit. (nagyon pontosra köszörülve)A márványra már szólnom kellett, mert az olyan a gránithoz képest, mint a kréta a "kőlaphoz".[#smile]