Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Van egy barátom itt, aki fröccsöntéssel foglalkozik. Elég komoly masinája van, automata. Szerintem cak a forma a probléma! Egy ilyen forma elkészítése komoly dolog, komoly gépekkel. Ezért nagyon drága, 300-600ez. Ft.
Ha tudtok valami okosat, én is szívesen beszálok.[#eljen]

dg8n4i8x

Szerszámgyártást megkérdezhetem! Egy hozzávetőleges árat kérek...

bmejdz9nu

A formát nem tudjuk mi megmarni?

000000000

A legjobb ötlet az lenne, ha a műanyagot ujrahasznosított anyagokból gyártanánk (pl. pillepalack, tejfülös pohár, stb.), ami ennyi mennyiségben szinte ingyen beszerezhető lenne (kuka?) és még az álambácsitól is kérnénk környezetvédelmi támogatást rá![#vigyor3]

dg8n4i8x

Pont az anyag kérdése jutott még eszembe! Ha minden igaz ezek üvegszállal töltött polyamidból vannak, ami nagyon jól bírja a strapát!

000000000

Hamar az 5leteles zajlik, akkor egy kis zajt hadd vigyek itt a kommunikacioba;)

A bonyolult format nem lehet tobb egyszeru formabol osszepattintani?
Csak egyszer kellene osszepattintani.  

balu: elkepzelni se tudom minek ide uvegszal. Annyira csak nem kell strapabironak lenni, ha jonehany helyen a szimpla gegecso is megfelel ...

bmejdz9nu

Mechanikai ötlet számomra... :)
és azok számára (hátha még van valaki..) akik nem tudnak pontos csapágyházat csinálni de szeretnék a csapágyat pontossan a helyére tenni...
LOCTITE 638 csapágyragasztó.  
A maximális kitölthető rés: 0,25mm
Használ(t) már valaki ilyesmit?

http://www.hujber.hu/Loctite/Loctite%20csapagyrogzites.pdf" TARGET=_fnew>Loctite - csapagyrogzites.pdf

http://www.wiesmann-bikes.de/images/Schwingenlagermontage/Lagerkleben.jpg" border=0>

http://shop.dabag.ch/pix/25/25_3972_100.jpg" border=0>

vthgizrff

A ragasztó nem helyettesítheti a pontos megmunkálást. Dondolj bele abba, hogy ha rosszul ragasztod, ugyan ennyit üthet is

j3rx6bsjd

Igen.Ez akkor jó ha egy meglévő fészekben vagy tengelyen az eredeti csapágy beállt és megforgott.Az új csapágyat ezzel a ragasztóval tudod rögzíteni,hogy ne lötyögjön és ne forogjon meg újra.

bmejdz9nu

Ez természetes...  
de ez amit könnyebb megoldani... előre beállítom tutira és jöhet a ragasztás...

bmejdz9nu

... és ezzel a ragasztóval:

Jelenleg egy jó csapágyházat (csapágytartó blokra gondolok) 4 pofás egyesével állítható pofájú esztergán készítik - ha jól tudom...
Ezzel a ragasztóval megoldható a csapágyfészek CNC marása is !!! ...Szerintem....

000000000

Nem akar senki energialánccal meg gazdagodni?! Kár, pedig szívesen támogatnám!!!

bmejdz9nu

Abszolút nincs elfelejtve...  
Itt sopronban van egy cég aki preciziós műanyag alkatrészeket gyárt... számítástechnikai eszközökhöz... megpróbálkozok... de szinte csak exportra termelnek... ha oké... ebből lesz a 12 hengeres 500LE-s Bayliner-em...

Más nem akar pénzt keresni?  
Mert mondjatok még egy ilyen egyszerű dolgot... ár/súly/érték arányban... mert ennek métere 7.000-10.000 vagy több... és a vékonyabb meg hiánycikk is...

000000000

Valakinek nincs véletlen egy-két szem lánca?
Ha valaki küldene nekem mintának, körbejárnám az öntösöket itt a környéken.

000000000

Nem tudom ti hogy gondoljátok ezt az egész dolgot de ahogy olvastam nem birtam nem irni :D

Szóval szerintetek ebbe akkora üzlet van???

A Cégeknek,gépgyártoknak az energialánc (még ha nekünk drágának is tünik) filléres dolog!!!
Ha te jönnél egy olcsobbal akkor se töled vennék  
mert a megszokott az jó és mebizható és nem ezen a müanyag "rosszon" fognak sporolni.

Akinek eladhatnátok az meg csak mi vagyunk ill egykét hobbysta nagyon kevés!!! Ezenkivül ez nem is fogyocikk ergo nem kell belölle sok.
De kivánom hogy legyen igazatok gazdagodjatok meg mind. Ez a lehetöséget meghagyom nektek :D

De ha lesz olcso energialáncotok én is veszek belölle megigérem csak hogy támogassam a magyar piacot!