Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

még mindíg kuncsorgok a válaszért... #1159

Kristály Árpád

Hallihó!
Szerintem az a jó, ha minnél több fog dolgozik, hiszen így nagyobb lehet az előtolás is minha csak az anyagvastagságban vannak munkára fogva azok a fránya fogak,
Szerintem az a jó megoldás amikor álítható a magasság.  

3vv2btrhv

Szia Varsányi P.
Nekem is ez van . alut ne vágj rajta !!!!!
Tibor

bmejdz9nu

Lapcsere, tárcsa erősítés.... lináris vezetőkön kb. 10 kg-os T-nutos vas asztal...mozgatva
Mi lehet a baj?

3vv2btrhv

Igy már jobb lessz !!
Tibor

bmejdz9nu

lehet, hogy felültárcsás csempevágót kellett volna venni... a vezetés is megoldott és a mélység állandó... persze lapcserével...
valami ilyesmit...

http://www.italmont.de/images/Saegen/Raimondi/Exploit-70-03.gif" border=0>

Lámpás masinája is ilyesmi lehet...

bmejdz9nu

... és ennél a felül futós variációnál még sík köszörülést is meg lehetett volna oldani... ha kellett volna... de nekem most szerencsére nem... de ha mégegyszer...
Ennél jobb ilyen masinákat lehet kapni 550mm vágás hosszal 160 Euro-ért.... felül négy golyóscsapágy fut, stabil...

000000000

Helló peti!
Nem értem miért irsz ilyen sokat a fórumba, ha még eggy ilyen fürész is venni akarsz, bármelyik kolega a fórumon 10perc alatt, össze rak eggy ilyet.ne a pénzed villogtasd  ez nem a monopoli.(hobby cnc saját kezüleg )
[#gonosz2]

bmejdz9nu

Ezek a gépek alapban csak alkatrészek...
Olcsóbb mintha darabokban venném...

yuagaci9g

A magassag allitas akkor jon jol, ha vekony lemezeket akarsz darabolni, ui. nem mindegy, milyen szog alatt tamad a fog az anyagnak.( ha nem vilagos, amit irtam, rajzold le es meglatod)
En altalaban profilokat darabolok, itt hiaba spekulalunk szogeken, az mindig valtozo.
Bevett szokas a szamitasra, hogy vagaskor legalabb minimum 1.5 fog tamadjon az anyagba, akkor ui. nincs olyan, hogy uresen tolod elore es aztan beakaszt a fog. Na, ekkor szokott torni valami, joesetben az anyag.
A magassagalitas megkerulheto egy elotolas fekezo gazos ajtoemelovel.

bmejdz9nu

Köszi a választ.  

Nagyon örülök neki mert ilyen módon itt kevesen vágnak aluminiumot... nem tudom mível csinálják?
Te gyakorlatból "vágod" az alut...

Ha az előtolással gond lesz ... menetes szár és kiszuperált akkus fúró..., vagy amit írtál..

Az alu derékszög profilvágás nem lehet egy egyszerű feladat. Gondolom tökéletes derékszög nincs... Csak megjegyzem a német gépemen úgy vannak a profilok összefogatva, hogy kötésenként a külső horonyban (persze keresztmetszet átfúrva) 4 ponton kötötték össze... tehát a finombeállítás ezzel a módszerrel adott (400-as fémipari derékszög = ok)

Kristály Árpád

Szia Péter!
 No koment!

bmejdz9nu

vasfűrész... estleg csak vasfűrész lap...

Kristály Árpád

Szerintem!
Alapnak nem rossz az a gép!
Egy menetorsó az előtólásnak.....
Rögziteni kell az anyagot!!!
Valamikor rég... sok kis kockát kellet vágnom és egy kőrfűrész alakítottam át orsós előtolással amit kézzel tekertem, mert nem volt más.....
Manapság vagy fém szallagfűrésszel, vagy sikítóval vágom 1 milkos fémhez való tárcsával, rögzített laposvas mellett!

bmejdz9nu

http://www.miteebite.com/" TARGET=_fnew>MITE BITE

Na akkor belinkeltem...
Ezek azok az oldalszórítók a T-nutos asztalhoz... nem megy neki a maró a fogatásnak... ők úgy fogalmaznak könnyebb így az NC programozás...

Tehát "jojós" csavar mindennek az alapja... Nagy ötlet !

Ez a cég munkadarab befogatásokra specialízálta magát... nem semmi ötletekkel!
Itthon is megvehetők. Van magyar katalógus is.
Nézzétek meg! Házilag is elkészíthetők...