Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Feltétlenül muszáj műanyagból lennie?
Jó, tudom így gazdaságosabb, nem kell felületkezelni, stb. De egy többlépcsős présszerszám nem probléma nekem, sem a gyártás. Házon belül lezavarok mindent. Csak eddig nem láttam értelmét, hogy nekiálljak magamnak gyártani három energialáncot. Mondjuk kipufogó dobba való perforált lemez lyukasztó szerszámot már csináltam hirtelen felindulásból, mikor csak egy tenyérnyi darab kellett volna... (:

Bicska

Néztem a fém energialáncot, de mindegyiknél külön anyagból van a 2oldala és az azok közötti távtató. A távtartó meg oylan, mintha rúdanyagból lenne esztergálva...

Motoros

Osztom Nyári Gergő véleményét. Elég összetett alámetszéses  a darab,
 a szerszám nem jönne ki 1.5-2.5 millió alatt, soha nem térűlne meg. Az üvegszálas erősítés is az ilyen bepattanós daraboknál szükséges.
Maradjunk a hajlékony nyáklemeznél, vagy a fémszalagnál de a gégecső sem rossz.

000000000

Biztosan ki lehet találni, mi lenne az optimális teríték, végső forma. De megéri-e?
Én is inkább úgy voltam, hogy megveszem aztán kész. Pedig magamnak piszok olcsón, ingyen dolgozom.

Motoros

Hali Bicska!  Ez a fém energialánc hogyan néz ki? Nincs róla valahol esetleg egy fotó?

Motoros

Kösz.
A legelső fotón látszó nem is tűnik bonyolúltnak.

Bicska

Én is ezt néztem elsőnek. Valahogy nem szimpi nekem a fém...fröcsköl a hűtűfolyadék, tehát felületkezelni kell...Meg forgáspontonként megolajozni....[#rolleyes]

000000000

Hűtőfolyadéknak csak a hűtő tulajdonságát ismered?  
Ha már ott tartanánk, én kipróbálnám horganyzott lemezből. Egyedül a vágás menti éleknél lenne csupasz.

bmejdz9nu

Energialánc...  

1. Kedves "nyugati" CNC-s barátaink is építenek sok sok CNC-t... és általában ők megveszik. (90%)

2. Én még nem láttam olyan hobbyCNC építő "profi" céget - megincsak nyugati példával...- aki energialáncnak "valami hasonlót" alkalmazott volna...
Tehát a piac adott. ez nem kérdés.  
A "nagy" felhasználókat meg ellátja az az 1-2 cég... mert nincs több... ez nem is érdekes...
(Félmilliós golyósorsót is megveszik ezek....)

De senkit sem akarok meggyőzni... sőt felejtsétek el...[#wave]

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Ennyiért fából is kifaragjuk.....

bmejdz9nu

Nem is rossz... lesz színválaszték is... a fényesre pácoltat meg csak az amcsi piacra dobunk...

000000000

Egy pár fajta energialánc.http://www.geocities.com/cnc_india/cablech.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Aluból is eltudnám képzelni.. Sőt!  
Menne fazonban a Hobby gépekhez!
Elgondolkodtató...