Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi, megnézem majd a sajátom is!

Oldalirányban milyen? Tart eléggé?
A záró fedelek nem akarnak lecsúszni mozgás hatására?

000000000

Amúgy biZtos, nem bisztos... (:

000000000

Ha a két vége levan rögzitve akkor van tartása oldal irányba,fedelek kicsit csuszkálnak ha mozgatom de ha benne lessz a kábel mozoge nemtudom.
Pontosan meg kell csinálni és letesztelni.
Ha aszt nézzük hogy 2-méter 400Ft ahoz képest jó!

000000000

Elég olcsó lenne, az tény. Azért nézegettem ezt a kábelcsatornát itthon. De nem volt kedvem vagdalkozni vele.
Meg ugye műanyag, ha már kritérium volt.

000000000

Nem önzáró és így a vezetékek súllya alatt hosszabtávon be fog hajlani (berogyik). A jó enegialánc csak egyik irányba hajolhat, a másikban mereven tartania kellene a benne lévő cuccok súlyát (mehet abba akár hűtőfolyadékos csővezeték is)!

000000000

Ha felfekszik a gépvázra, akkkor nem látom miért lenne probléma, hogy nem öntartó.

000000000

A felső mire fekszik fel?

000000000

Ha esetleg még egy mérőszalagot is beletennétek szerintem javítaná a konstrukciót és megoldaná a felső szál merevítését. Ezzel kapcsolatban Istvánnak igaza van. Ugyanis a hosszabb lánc, benne sprődebb vezetékkel felfelé  esetleg "kipukkadhat".

000000000

A pattintós részeket rá kell gyógyítani. Összeolvasztani, vagy ragasztani.

István, már értem mire gondoltál. A felső hajlat fel van erősítve valahova, amitől viszi magával a gép azt a végét. Illetve a benne lévő kábelek is adnak neki merevséget, amitől nem lesz beesős. De nem próbáltam még mindig ki, gondolom pl. 6m-es hosszban nem a legideálisabb megoldás.

Kristály Árpád

Mi lenne ha a lenteb említett reluxát tennétek bele, szerintem van olyan széles is....
Mivel a kábelcsatorna összepattintos részébe kellene beledugni....

000000000

Ha érdekel valakit:

Ma megkerdeztem a Faboryban a trapézmenetes orsok árát

Tr12x3 2873Ft
Tr14x4 3594Ft
Tr16x4 3687Ft

+ darab 1 méteres vétele esetén

000000000

Acímüket tudod?
Van weblapojuk?

000000000

Látom Gergő szépen haladsz előre.
Boldogulsz?

000000000

http://www.fabory.com/smartsite.dws?ch=HUN

ez a weblapjuk

Sok helyen még nincsenek magyarországon.

Haladok haladok ... csak szépen lassan ahogy csillag megy az égen :D

Melo is van meg a barátnömmel is kell foglalkozni :D

Elméletben márt összeált. Most probálom számitógépre vinni utánna meg gyakorlatba :D

000000000

Most akkor melyiket akarod a számítógépre vinni?[#nyes]