Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ezen én is filóztam...
Két megoldás van... az egyik a német gépem... két hosszírányú tengely... azztal levesz és alatta a végtelen mélység... pl. így teszik be a relatíve magas gépsatut.... wwww.cnc-step.de

A másik megoldás igen pontos munkával igen pontos kivehető közbetét a hidszerkezetben.... Ha kell csak akkor van betéve... Az egész nem aluból, hanem valamami köszörült anyagból... talán...

Bicska

Igen, ez a kettő eddig megvolt. A 3., hogy a függőleges ("y") lineáris egységek a tartópilléreken vannak, tehát együtt mozog az "X"-szel. Itt viszont azt nem tudom, hogy ha az orsó valamelyik oldalra (ráadául perifériára) esik, az mennyire "baj".

bmejdz9nu

Ezt én elvetettem... ez a legbonyolultabb is... és "műszeres" beállítást igényel... váltáskor...

bmejdz9nu

Semmi több a #1332 ...

3vv2btrhv

Sziasztok
látam egy képet amin mintha hidraulikus hengerek lenének beépitve és ugy emelik a kereszt szánt a megfelelö magaságba .  
én is agyaltam ezen azért , hogy mindig a legideálisabb magaságban legyen a maromotor .
ha megtalálom a képet feltöltöm !
Tibor

3vv2btrhv

Sziasztok
látam egy képet amin mintha hidraulikus hengerek lenének beépitve és ugy emelik a kereszt szánt a megfelelö magaságba .  
én is agyaltam ezen azért , hogy mindig a legideálisabb magaságban legyen a maromotor .
ha megtalálom a képet feltöltöm !
Tibor

bmejdz9nu

Hát igen ez jó kérdés... Mert csak "néha" kell a nagy Z magasság... és ezért nem akarja az ember feleslegesen monstrumra csinálni...

bmejdz9nu

Semmi több a #1332 ...  akkor csinálom...

000000000

Sziasztok!
Néhányan már saját magukkal tereferélnek, néha 3X is. Ezért olyan "husi" már a fórum.

Kristály Árpád

Nem értelek Géza!
 Miért baj, ha valaki magában beszél?......
Legalább nem veszik össze senkivel....
Arra azért már Te is rájöttél, hogy ez lassan nem forúm, hanem egy blog....
Kérdés csak az ki a tulaj?
Hallihó!

bmejdz9nu

Géza rám gondoltál...?
Nem, hogy írnál valamit... Sőt akár kötözködhetünk is... (persze barátian)
Látod sajnos megkezdődött a tavaszi szünet a fórumon...
Engem meg felbéreltek, hogy hajtsam a biteket... nehogy berozsdásodjon a rendszer...

3vv2btrhv

Szia Géza  
Csak a redszer volt lassu és nem adta vissza a lapot !
Tibor
ui : megprobálom feltölteni amit igértem .
Tibor

3vv2btrhv

Na fent van a HT -Z- mozgatás - ban  
lehet fikázni !!!
Tibor

bmejdz9nu

Na itt jól látható a "csinált" T-nutos asztal... Én is ilyesmit akarok...

http://www.cnczone.com/forums/attachment.php?attachmentid=23056" border=0>

mfrfj8vv3