Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

sasi

na még egyszer...
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/hantolt.jpg" border=0>

000000000

Hm, nagyon érdekes. Pedig előttem készítette a hántoló gép. Minden nap látok-, tanulok valami újat. Köszönöm! :)

Bicska

Sziasztok! Tudnátok linkeli képet egy hántólógépről? Felkeltette az én érdeklődésemet is a dolog..(azt hittem köszörülik)

Kicsa

Szevasztok! Ismét frissült a szánterv,mostmár megvalósításhoz közel kerültem viszont örülnék hogyha mondanátok véleményeket,miben kéne még javítani rajta.
www.kicsa.atw.hu/szan01.JPG
www.kicsa.atw.hu/szan02.JPG
www.kicsa.atw.hu/szan03.JPG
köszi szépen

000000000

A http://katalogus.fairtool.hu/families.html?id=364&listtype=small" TARGET=_fnew>FAIRTOOL oldalán többet is találsz. http://katalogus.fairtool.hu/download.html?id=13162" border=0>

Motoros

Szia Kicsa
Megnéztem a rajzokat és a következőt mondanám persze ez csak az Én véleményem.
A négy tájoló tuskót megcsinálni nem túl nagy feladat, de ha a két lapot összefogva marógépen kiesztergálod vagy kiesztergáltatod akkor az tökéletesen párhuzamos lesz és a tuskók elhagyhatók, állítgatni sem kell, csak a 4 drb hernyócsavarral rögzíteni egyirányból a cuppanósan becsúszó tengelyeket.
A csapágytartó bakok  elkészítése viszont már nem kis meló, nagyságrendekkel többe fog kerűlni  még ha magad csinálod is mint ha vennél 4 drb megfelelő lin csapágyat, ezekhez ház is van, azt csak felszereled a tengelyre és kész. Amit rajzoltál az egy 3D-s szerkezet ha marod egydarabból akkor azért lesz drága, ha több részből csavarozod össze akkor gagyi lesz, ha leönteted akkor az öntőminta + öntés + marás fogja drágítani. A csapágyak nem lötyöghetnek semerre a tengelye és a tartó háza mind nagyon pontos illesztést igényel, az állíthatósága sem látszik a rajzon--gondolom egy excenteres tengellyel lenne megoldva. Szóval Én biztos nem ílyet csinálnék.  
Nem az a jó konstrukció ami bonyolúlt. Valami miatt az embernek mindíg előbb a bonyolúlt megoldás jut eszébe és csak sok agyalás után az egyszerű. Az igazi letisztúlt jó megoldások mindíg egyszerűek, a dolgozó ilyenkor a homlokára csap hogy miért nem ez jutott eszembe elsőnek.  
De mondom ez csak az Én véleményem, és ha Te ilyet akarsz csinálni akkor ugorj neki, nem lesz kis feladat, ha kész lesz és jó lesz akkor megemelem a kalapom elsőnek.
Misi  

000000000

Ha az "X" irányú görgőket befelé (egymás felé) fordítod, akkor pont két teljes görgőhosszal nagyobb lesz a mozgástered. De most már építsd meg, mert a tett halála az okoskodás! Mindig lesz aki beleszól, hogy van még jobb. Sok sikert!

Motoros

http://www.freeweb.hu/mcejence/elado/kepek/25kocsi.jpg" TARGET=_fnew>ITT VAN EGY állítható házú lineáris csapágy amire csak az asztalt fel kell csavaroznod

Motoros

Sziasztok!
Megnéztem a Me...ba az Einhel asztali marógépét és ahhoz a pénzhez képest nem rossz szerintem. A csúszóvezeték hántolt, az orsók 0.1 mm-t kottyannak és nagyon egyenletesen könnyen járnak. A munkaterület 100x250 x180 mm ami nem sok de ez van. A fordulatszám csak 2000 körüli, ezt hogyan lehetne növelni valami pótfejjel vagy mivel azt nem tudom. Szóval a pénzét azt biztos megéri de egy ilyen átalakításnak biztos sok a buktatója.

000000000

Árulja el már VALAKI, hogy mire ez a nagy titkolózás. Ki a fene tiltja és miért, hogy kimondhassam a sarki fűszeres nevét? Miért titok, hogy a METRÓ-ban jártál? Bűn, szándékos károkozás? Vagy törvény tiltja? Hát ez a tiszta amerika! Ahol a négyéves ovist feljelenti az ovinéni szexuális zaklatásért. http://index.hu/politika/bulvar/zakl8385/" TARGET=_fnew>ITT A CIKK!! Lehet hogy így a jó, de nem nekem. És ez az összes kipontozott névre vonatkozik, nemcsak a Tiédre.
Sajnálom, de ma ilyen napom van.

Kicsa

Szevasztok! Értem,ez a befelé fordítás jó 5let.Viszont ezt a tuskós részt nem nagyon értem...A 4 tájoló tuskó alatt a tengelyrögzítést érted a végeken?Namost ami a csapágyakat tartja...hát az állíthatóság tényleg jó kérdés,nem tudom hogy lenne megoldva...De mostmár tényleg azt érzem hogy annyi féle dolog van...és mindig jön vmi újabb ami vmiben jobb de így tényleg sosem lesz kész :-) Sajna a suliban van cnc központ de a tanárnak nagyon sok munkája van,ezért is gondolkoztam egyszerűbb alakzatokban.Esztergához meg maróhoz viszont hozzáférek én is tehát ez jó.Ha valami megoldást találnék a mostani tervemhez a csapágyállításra akkor boldog ember lennék és nekiállnék...:-) Na mind1,töröm még egy kicsit a fejemet,hátha be5lik valami rém egyszerű dolog :-)köszi szépen a segítésget,majd jelentkezem ha jutok vmire...

Motoros

Nézd erre én sem tudom a feleletet, vagy csak annyit hogy a hülyeség ragadós és most ebben az esetben rám is rám ragadt. Lehet hogy a reklámmal függ ez össze, vagy mit tudom én mivel?

Motoros

Igen a négy tuskó a csavarokkal a tengelyek végein

000000000

Bocs' Misi, igazán nem Téged akartalak megbántani, csak ezt az eszement szemléletet.

Kicsa

www.kicsa.atw.hu/all.JPG
Hát ez a legegyszerűbb eset ami így estefele eszembe jutott :-) Egyébként azt csak amolyan biztosnási állításnak szántam volna de akkor ha felesleges akkor nem lesz...Szal az a 3 cső az 3 csavar akar lenni...félve kérdezem hogy mik a vélemények...elég meredek 5letnek tűnik még nekem is :D