Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Most beszéltem a céggel, 290 + Áfa. Megyek, megfogdosom jól :-)

000000000

Mármint a BF 20-as.

000000000

Elvoltam, megnéztem, megfogdostam az Optimum Hungáriánál. Van egy összerakott gépük, rajta van a cnc készlet, csak a számítógép nincs rádugva, ezért kipróbálni munka közben nem lehetett. Mindösszesen 290 ezer + ÁFA, plusz a cnc átalakító készlet 600 euro. Plusz áfa.  Ebben persze nincs vezérlő meg szoftver, csak a motorok és fogaskerekek, szíjak, stb. Van egy öreg mókus náluk, hatvan körüli mogorva fráter, biztos átemelték a Bánkiból. Amúgy készséges, és ért is hozzá jól, csak megerősítet abban a félelmemben, hogy a fecskefarkas szánt, illik nagyon gyakran olajozni, és ennek ellenére is hamar kikophat, ha kis tartományban használom sokat. X-Y irányban maximum 50-50 mm-t mozgatnám. Külön golyós orsó tengelyenként 250 euro. Plusz ÁFA. A gép mindenek ellenére tetszik, csak kicsit elbizonytalanodtam, hátha mégsem ez a megfelelő.

000000000

A segítséget előre és visszamenőleg is hálásan köszönöm.

Motoros

Sajnos nem tudom elérni telefonon a géptulajt, de még próbálozok.

bmejdz9nu

Azért megjegyzem:
Ma olvastam: A BF20-at a gyártó leírása alapján is Kínában készítík (és fejleszik...)
A kottyanás elég magas !  
Szerintem Preciziós munkákhoz felhasználása kétséges... de nem rossz...

Motoros

Kedves Péter!
Minden hagyományos azaz nem CNC gépnek van kottyanása, ezb teljesen természetes dolog, és ennél a kis gépnél a 0.1 mm egy csöppet sem sok, azaz normális. A dolgozó azért van hogy kivegye a holtjátékot, ezt az iskolába tanítják neki(je)
 Ez semmiben nem gátolja a preciziós munka elvégzésében, ha egyébként arra alkalmas.
Misi

Motoros

Egyébként nem vagyok sem az Optimum sem az Einhel ügynöke csak valami miatt vonzódom ezekhez a régi de jól kitalált hagyományos konstrukciókhoz-lehet hogy a koromból is adódik.
A gépemre is szereltem forgatógombot pedig semmi értelme, csak azért hogy legalább lehessen valamit megtekerni, és ne mindent más tekerjen helyettem.
Szeretek szabadidőmben gépkereskedésben bogarászni (Gál) és ott minden tekerhetőt megtekergetni.[#nemtudom]

000000000

Hahó LÁMPÁS!

Betelt a postaládád!
Áron

Bicska

Én ott Halásztelken el is tudnák lakni simán..nekem az egy múzeum..vagy nem is tudom..[#vigyor][#vigyor][#idiota]

Motoros

Hát igen ott minden van.
Na jó elárulom-- mert már lemondtam róla-- a múlt héten még volt Optimum BF20 is teljesen újszerűen.  
A múltkor olyan satut vettem ami 2 részből áll, a T nútos aztalra lefogod az eggyik felét, a másik állítható részt oda teszed ahová akarod- a befogott hossznak csak a géped nagysága szab határt. Szóval el kell tölteni ott mindíg egy pár órát hogy megtaláld ami neked kell- de ott van az csak meg kell keresni.

Bicska

Egyszer volt nála egy olyan eszterga, aminek majdnem akkora volt a tokmánya, mint én magam. (186cm vagyok..:)

Motoros

© UnitedParcelService-nek üzenem. sajnos a gép már nincs meg, de mint megtudtam 0.5 mm mélyen 6mm maróval f200-al rezgésmentesen vitte a vasat (A40) igaz a súlya 120 kg volt

bmejdz9nu

Na ja... Sajnos én nem vagyok marós... ez mind iaz amit leírtál aki tud az tud ... én nem ez vagyok.
Nekem is tetszik a BF20. A brutalitása miatt...
Sokan szeretik és használják, tehát népszerű... ez nem kérdés.
Csak CNC-re átalakítani a saját menetes orsóival - szerintem nem célszerű...gondolom... (pedíg csinálják)
De mégegyszer leírom én egy hagyományos maróval biztos nem tudnék marni... annyíra nem ahogy a hagyományos esztergával sem tudok szinte semmit...  
(csak reszelő helyett tudom használni...)

000000000