Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Na már megint semmit sem értek, úgy mint múltkor amikor arról a bipoláris motoros robotvezérlőről írtál... Na majd a Salgópolcos CNC-be...

Kicsa

Szevasztok!
felraktam egy tervet : kicsa.atw.hu/asztal.dwg
Légyszi nézzétek meg és ha azt mondjátok hogy eddig jó akkor folytatom tovább...az alapja 19es mdf lap lenne az egésznek,abból épülne fel az egész váz... köszi szépen...

000000000

Amíg valami csak papíron vagy a képernyőn van, addig biztos jó. De mekkora bejárható alapterületet terveztél? Nem lesz egy kicsit rövid "Y" irányban? Ezenkívül gondolj a sínek (rudak) állíthatóságára, mert arra biztosan szükség lesz.

bmejdz9nu

A mai nap CNC-je - ez már komolyabb...
Ez péntek - szombat - vasárnapos...

http://varsanyipeter.com/cnc/Basic2_cnc.jpg" border=0>

Motoros

Na ez  azéé mingyá más!
Nekem nagyon tetszik. Ami szép az jó is lehet, ehez már több a bizalmam ..látszik hogy agyalt rajta az ürge.
Bár a sinek nem látszanak de biztos használható próbálgatásra, rajzolgatásra, valószinű a műanyagot is viszi.
Az alaplap is milyen szépen le van fazettázva.
Vette a fáradtságot a dizájnra, festegetésre. Lehet hogy jobban szereti mint a ....  
Én is a piciket szeretem.

Kicsa

Hát az alap rudak állíthatóságát nem tudom h hogyan tudnám megoldani...mert így fixen van lecsavarozva úgy hogy az mdf lapba van egy nagyobb horony belemarva,ebbe csúszik bele a sín ütközésig,és kívülről pedig egy egy csavarral lenne rögzítve (a rúd 2 végébe menetet vágnék) Szóval akkor annak milyen irányban kellene állíthatónak lenni?

bmejdz9nu

további (hátsó) kép erről a gépről a ftp-n...

Kristály Árpád

Hallihó Kicsa!
Szerintem lehet, hogy nincs is "alap rúd", mert az oldalsó alluminium?, csusznak valamilyen...poljamid....lapocskákon, oldalt látod a képen.
Aprópó....., Motoros, ha levan valami festve, látom az már barátságos!!!!
Szerintem a hónap cnc-je akkor is az első kép.....
Én reá szavazok!!!!
Hallihó!

000000000

A File tárban találsz jó ötleteket a http://magiist.fpn.hu/Dokumentumok/CNC_Router_jgro.pdf" TARGET=_fnew>CNC Router pdf-ben

bmejdz9nu

A szavazásnak még nincs vége.....
Lesznek rémisztőbbek is... ha kész leszek...

Kicsa

köszi szépen..akkor meglesem azt a pdf-t...

8kakgh7c

Sziasztok !

Ismet eltelt 1 het es nem jutok dullore egy dologgal. Mostmar odaig jutottam hogy megkerdezlek benneteket.

A kovetkezo dolgot szerettem volna megcsinalni:
 A marogep X Y Z tengelyeket szeretnem mozgatni egy kezikerek segitsegevel.  
  Input beallitasoknal az ++X -et kivalasztottam es beallitottam, egy optocsatoloval csinaltam egy fenysorompot es amikor eleteszek valamit akkor eloremegy, es ha elvesze elole akkor megall. Erre gondolva ebbol lehetne csinalni egy  kezikerek mozgatast, DE HOGYAN ?
Oda vissza valo mozgast hogyan lehetne megoldani     ?  Valakinek valami otlete lenne szamomra az legyen szives ossza meg velem.
Mint irtam 1 hete kuszkodok ezzel a kerdessel. sry.
 Elore is koszonom.

Motoros

Jó a szemed, tényleg mintha a műanyagon csúszna.Látod ez is milyen ötletes, ezekhez kell a gógyi.
Az a vasgép lentebb olyan mintha valakinek rohama lett volna és addig heggesztett amíg meg nem vakúlt vagy jöttek az ápolók.
Ez azon is látszik hogy a legalsó orsóra már nem jutott ideje, ott lett elege az egészből, kiesett az elektróda a kezéből. Én is vagyok így, de az ilyen fércmunkámat legalább nem fotózom le, és gyorsan elrejtem valahol a sufniba.
Ha viszont a gép a Péteré csak nem meri bevallani -így teszteli a publikumot-- akkor az egészen más, akkor nem is olyan rossz, csak így tovább, a következő biztos  még jobb lesz.[#duhos2]

Motoros

Sziasztok!
Van valaki aki meg tudná mondani hogy a szinter bronz csapágyak használhatók e magas fordulatra /pár tizezer/?