Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

acelszal=tekercses gitarhur pl.

2nbj3n5m

Tisztelt Úrak. Gépépítök.
A talira viszek 16x4mm-es menetfurot.Akinek
szüksége van rá szivesen ott a helyszinen bevágom a hozott műanyagjába a menetet.
Satut viszek.
Jankó

000000000

..12 menet stip-stop
Mennyibe fog fajni... ?

dg8n4i8x

Szia janko!

Mekkorát kell előfúrni neki?

Üdv!
Balu

3vv2btrhv

Szia Varsányi P.
Ha tudsz keresni légyszi a neten !
Tibor
Ui : a talin többet

000000000

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: hol lehet viszonylag jóáron siklócsapágyt beszerezni?
Illetve hogyan kell azt rögzíteni?(pl. a mechanika 29.-ben)
Mechanikai tudásom kissé korlátozott[#vigyor5]

000000000

Ha nem csal a szemem, akkor a 29-es mechanikában a tömb széle van felhasítva, majd összehuzatva. De van olyan fajta is, amikor a siklócsapágy van felhasítva és csak simán bele kell sajtolni egy megfelelő furatba. Összezár és így adja a 0-ás belső átmérőt.

000000000

Hali!
Szerintetek a menetes szár vagy a menetes orsó jobb és miért?
Előre is köszi!!

000000000

Szia Aszbolit!

Köszi a segítséget.
Tehát akkor nem kell csavarozni, ragasztani vagy bármi ilyesmi, igaz?
És hol lehet ilyet beszerezni jó minőségűt viszonylag olcsón?

Motoros

a 29. mech-ban INA csapágy van  16-os tengelyre való kb 1500ft/drb. Pesten vettem az Váci út Árpád híd környékén a Minőségi Csapágy boltban. De szerintem bármelyik csapágyboltba meghozzák.

4mjnxdwuu

Sziasztok.
tyutyi. ha esetleg brutális méretekben gondolkozol, van 40-es köszörült anyagom, 2 db kb 125 cm. Bocsi lehet, hogy a csere-berébe kellett volna?

000000000

Sziasztok!

Trapista: köszi a felajánlást, de van már rúdanyagom.

Motoros: köszönöm a segítséget, szóval az golyós siklócsapágy. Én valami bronz vagy műanyag perselyben gondolkodom, csak mechanikát nem nagyon tanultam. Az igazi kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet rögzíteni egy ilyen persely, mi tartja a helyén??
A te mechanikádban mi tartja? A bevágások miatt nem esik ki a helyéről, vagy van valami spéci rögzítési módszer, amit én nem ismerek?

000000000

Ott vannak a szorító csavarok, ami összehúzzák a bevágást. Így oké már?

000000000

Igen, mégegyszer köszi a segítséget.

000000000

Sziasztok!
Menetes szár vagy a nagyobb hézagú de drágább orsó jobb-e. És miért?. Mert ugye a menetes szárral pontosabbban lehet dolgozni, de jóval lassabb, nembeszélve a stepper fordulatszáménak növekedésével csökken a nyomaték.
Előre is köszi!!