Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

cv4yrkgc

de és is azt akartam irni...

000000000

Holnap tudok árat mondani 100*10 alu laposanyagra 3méteres szálban van.
Milyen érdekelne ha irsz pontos méreteket akkor tudok mondani árat.

s5f8tmfv3

Bocs az OFF-ért!  
A rugós előfeszítéssel kapcsolatban: azt addig értem hogy mondjuk az egyébként kotyogó anyát egy rugóval a menetesszáron az egyik irányban eltoljuk és ráfeszítjük. Mi történik akkor ha a marás közben keletkező erő nagyobb mint a rugó ereje? Visszatolja az anyát a másik oldalra? Ez megint kottyanáshoz vezet. Vagy ez a módszer csak kis oldalirányú erők esetén alkalmazható pl. gravírozás kis fogással? Ha kb másfélszer akkora erejű rugót használnék mint a várható legnagyobb oldalirányú erő a marón az már biztosan jókora veszteséget eredményezne a motorteljesítményből. Vagy az egészet rosszul gondolom? Légyszi aki már készített ilyet írja le a tapasztalatait! Köszönöm!
ON

000000000

Koszi mechanikus a jó tanácsokat. Engem is érdekelne az alu lemez, de szerintem 10mm az nem valami masszív. Nekem 20mm-esre volna szukségem és valami 100x30 -as alu profilra (Y-tengely konstrukciója)700mm hosszú(belulrol merevített, ha tud valaki ilyet, kérem jelentkezzen. Nálunk, szlovákiában ez elég problematikus.(Ilyen kis mennyiségben nem állnak szóba velem - a bunkók)! A lin. vezetékeket(LF-3) is nálatok, az ISEL-nél rendeltem.Ez itt a reklám helye: Koszonom Miskey Károlynak hozzáállását és segítokeszségét! Ilyennel nálunk ritkán találkozik az ember. . . .  Ja és Maggi Úr is készuljon fel, mert szukségem lenne H1 vezérlore, tápegységre és motorokra. Koszonom nektek is a fórumot, rengeteget tanultam belole, igaz eddig csak mint passzív olvasó, de úgy néz ki, már aktiváltam magam(talán nagyon is ugye?!)

000000000

Sok sikert és állunk rendelkezésedre (Magi[#eljen])!

e7c897sd8

Srácok! Az ötvözött aluból gyártottak közepes acélhoz hasonló szilárdságú dur-alu ötvözetet. A repülőkhöz fejlesztették, és harmadannyi volt a tömege. Körbe kellene nézni hol árulhatnak ilyet.  Gondoljatok bele mennyivel könnyebb gépek épülhetnének! Sajnos már régesrégen nem dolgozom a Sz.fehérvári Könnyűfémműben, így a forrásokról nem tudok biztosat mondani! Annyi bizonyos, hogy préseléssel mindenféle profil készült belőle hajdanán... még belső merevítésű is. Azért körbeérdeklődök a régi osztálytársaimtól, hátha valaki még a szakmában dolgozik.

2nbj3n5m

T. Amatör. Én két anyaközé raktam azt a rúgot.
És ugy rögzitettem a 'Y' tengelyt mozgató laphoz.A nagyfogás az anyafalát terheli,nem a
rúgot.
Jankó

s5f8tmfv3

Tehát mindkét anya a laphoz van fixálva? A rugó csak a beállítást segíti hogy szétfeszített állapotban lehessen rögzíteni őket?

000000000

Az egyik anya az fixen van, a másik pedig a lapon csuszik és igy a rugó széttudja fesziteni.

000000000

cv4yrkgc

Köszönöm a segítséget.
A 100x10 es szálak is érdekelnének majd de egyenlőre egy 500x500x10es lap kéne munkapadnak a cnc-re.

msas

/#760- #755/-re
Gyártásból visszamaradt LV=6- 40 mm-ig különböző tip  Alu. lapos anyagok beszerezhetők
Szfvár-tól cca. 5 Km-re Sárpentele nevü községben.
Egy bérmunkát végző Kft, (Pontos név. holnap)
Nagyméretű táblákból darabol megrendelőinek és a visszamaradt széleket árulja . A darabok nem  egyformák, de össze lehet válogatni közel azonos darabokat.
Nyár elején 800- és 1300- Huf volt egy kiló nettó ára,/minőségtől függőően/ jelenleg a szinesfém ára a csillagos égben van.üdv: Makó Sanyi /+36704552355/

000000000

Szia "msas"! 6-40 - ez a vastagság?  . . . Ja, és hol van Sárpentele?  

000000000

Nem tudom mi az a Szfvár.