Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezt még a következő 2hétben meg kellene csinálnom, mert utána jön a havi terápia, ami úgy hókon nyom [#vomit] hogy vagy egy hétig fekszem tőle (sajnos még fórumozni sem tudok majd) de mindig kijövök belőle![#crazya]
Üdvözlök mindenkit:
Áron
[#wave]

000000000

Szia Laci!
3-4 hét? No igen... Lehet hogy a kényszerpihenőmet erre kell használnom...
A betont jó lenne, ha (vasalva) önmaga tartaná, a két végén pedig ugyanilyen lábak, csak talán 140x140-esek.

D.Laci

Én arra gondoltam hogy a saját sulyátol megfog hajolni. felesleges kiönteni betonnal... nem fémipari gépet csinálsz hogy akkora legyen a rezonancia..ha 2 zártszelvényt létra szerüen össze hegesztel, de ugy hogy a 2 végéhez képest középpen kb. 10mm-rel  szélesebbre hegeszted akor igy elölesz feszítve és ropant teherbirólesaz mindamellet hogy könyü...

D.Laci

a másik komoly probléma a nagy sulyú gépekkel, hogy (te is irtad hogy mozgathatóra szeretnéd) ha aréb teszed a talaj egyenletlenségét követi, tehát ha aréb teszed akor már rögtön tekeredik...inkább könyű és merev gépet csinálj mint nehezet...

sasi

Kedves Szobrász!

Csodálva ambíciódat, és műszaki érzékedet, lenne néhány megjegyzésem a terveddel kapcsolatba.
-   az összefordított, és hegesztett „U” profiloktól behajlásra, merevségre azonos tömeg mellett sokkal alkalmasabb az „I” szelvény.
-   A betonnak a szilárdság növelésében csak akkor látom szerepét, ha az erős fizikai kapcsolatban van az U szelvénnyel, ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha annak belsejébe tüskéket hegesztünk, ami geometriai torzulásokat hoz létre
-   hegesztés hatására, - akár milyen technológiával történik – erősen deformálódik az anyag, és a bevitt feszültség tovább „dolgozik”, és nem egyszerű feladat ilyen méretek mellett a feszültségtelenitő hőkezelés – esetünkben megoldhatatlan
-   nem sikerült megértenem, hogy miért csak a két végén tudod alátámasztani az X tengely?
-   Mér akarsz egy ekkora szerkezetet „mobilnak” kialakítani? – mert ha nem, akár a mennyezet is bevonható a merevítésbe.
Üdv sasi

000000000

Köszönöm szépen! Ezeken alaposan elgondolkodok.

000000000

Szeva bicska-megcsináltam a 2-m orsót két darabból
jónak jó-csak 1-kérdés:12v-1a a léptetőmotor amit rendeltem hozzá és nem tedom mennyi 1 ijen motor max fordulata megtudnád nekem válaszolni??][#falbav][#falbav][#nemtudom][#integet2]

yuagaci9g

Kedves Szobrász!  
Szerintem Sasinak teljes mertekben igaza van, kb en is ezt modtam volna, ha hamarabb olvasom.
Viszont az O otletet tovabbfejlesztve elkepzelheto lenne egy feszitett athidalo epitese, ami pl egy bazi zartszelveny, mondjuk 100X100, ami ala labak keulnenek haromszogelve, parabolikusan valtozo hosszusaggal, kozepen a legnagyobb. (max20cm)  Ezeken vezetnel keresztul   egy acelsodronyt, vegein menetes feszitessel.
Most jo lenne meretezni egy kicsit, talan meg a rezonancia is kiszamithato, ami igen hasznos lenne. Ha  a labakat nem hegesztessel, hanem csavarozasal rogzitened, biztos kihozhato egyenesre. A tetejere meg szepen racsavarozni az MLF sint, esetleg valami vekony keplekeny szalag kozbeiktatasaval, az esetleges egyenetlensegek es a rezgeshajlam csokkentesere.
Az aluminium lap egyengetese koszorukorongal bizos kudarc; az alu tul lagy, koszorulesnel beolvad a kobe, nem lehet koszorulni, max marozni nagyon eles szerszammal.

Bicska

Hello! Még csak közelítő választ sem tudok mondani, mert teljesen gyártó/motortuning-beállítás függő.

000000000

Tipus:ML 321/24
15fok/lépés
12V/1A
1Ncm(150Hz)
IP20
0-300Hz
Tengely átmérő:4mm

[#lama]

Bicska

Tényleg nem tudom megmondani, mindenki azt a motort ismeri amivel már volt tapasztalata. Bővebb infót csak az tud, akinek a léptetőmotorokkal nagyobb tapaszatlata van.(mint nekem)

000000000

Azért köszi.és bocs ha megsértetelek.

Bicska

Nem gáz, de ilyen adatokat nem tudok fejből megszülni.

yhwx2ew89

Átmérő 25-ös vezetőre bronz vagy lineáris csapágy!Mi a véleményetek?(marási célokra)

Kristály Árpád

Hallihó!
Ha fémet is szeretnél marni, szerintem csakis a lineáris megoldás jőhet szóba, ráadásul időállóbb.
Üdv.: Árpád