Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

sZIASSTOK
A filces ötletet köszönöm mert én is ebben a cipöpen járok.
Tibor

Bicska

Szia! Az skf honlapján láttam régebben egy olyan vicces dolgot, hogy: egy kis tartály, amiben olaj van, bele van töltve valami gáz, ami nyomást ad neki, aminek a hatására folyamatosan adagolja az olajat a kívánt felületre. Most megpróbáltam visszakeresni, de nem találtam..[#rolleyes]

dg8n4i8x

Sziasztok!

Esetleg hidraulika szenylehúzó gyűrűt is lehet elkalmazni, ez olyasmi mint a szimering csak műanygból van. Hátránya. hogy nagyobb az ellenállása mint a filcé, de szinte semilyen koszt nem enged a perselyhez! Természetesen az olaj viszont bent marad.
Üdv!
Balu

000000000

Hello!

Ez nem skf de az amire gondolsz remélem :)
http://www.yeruham.hu/kenesragasztas.html

Bicska

Thx. Hát igen:), csak arra emlékeztem, hogy létezik iylesmi, csak azt nem tudtam, hogy hol. Egyébként ez jó dolog?-valaki ismeri bővebben?

000000000

Sziasztok

Köszönöm a válaszokat kenés ügyben. Az az igazság, hogy ötletem nekem is lenne bőven kenésre, szennylehúzókra, de nem ez ízgat most.
Átfogalmazom a kérdést úgy, hogy a meglévő bronzperselyes mechanikában szeretném a szánok surlódásából adódó veszteséget minimálisra csökkenteni. Milyen kenőanyag javallott erre? Gondoltam teflonos zsírspray-re, mert ez van a polcon valahol, de félek, hogy kiszáradás után ragadni fog. Láteznek száraz teflon spray-k. Ezekkel van valakinek tapasztalata? Egy ilyen kezelés után vajon hogy fog reagálni az olajra a teflonnal kezelt felület? lehet, hogy adok a sza...k egy pofont?

000000000

Sziasztok!
Megépítettem az egyik tengely görgőjét.A tengely 25 mm-es húzott köracél, a kocsi csapágyakon (6202)gördül,a beállítócsavarokkal teljesen kotyogásmentesen lehet beállítani,és mégis könnyen gördül.Képek a képtárban.

s5f8tmfv3

Ezt érdemes látni:
http://img.tar.hu/hobbycnc/size2/20694254.jpg" border=0>

http://jwstolk.xs4all.nl/millp.htm" TARGET=_fnew>link

000000000

A papír cnc után már vártam egy ilyet nagyon! :)

000000000

Nem semmi! Vajon mibe mar bele (amit még kibír a "mechanika")?

000000000

valószínűleg ilyenekkel gyártják a papír cnc-ket

3vv2btrhv

Sziasztok
A Lego Cnc visszaemlékeztet amikor ( 25 ével ezelöt) a fiammal épitetümk megmunkálo központot csak akkor még kézi hajtást tudtunk csinálni.
Valoszinü hogy viaszt munkál meg (létezik profi gépekhez ojan anyag amivel a proba marást végzik )tulajdonképpen nincsen ellenálása mégis tökéletes darab készithetö belöle. Erröl aztán bármien végsö darabot lehet késziteni.
Tibor

s5f8tmfv3

Az Y tengelyt figyeltétek? Nem lineáris, hanem egy tengely körül fordul. Milyen szoftver képes erre?

000000000

Sziasztok!
Néhány képet a kínok között készített első gépemről betettem a képtárba. Aluprofil, bakelit, fióksínes konstrukció 60 Ncm-es léptecsekkel. Gravírozáson kívül balsa és rétegeslemez marására szánom. A gép jelenleg még nyúzópróba alatt van.

000000000

Gratulálok!
A szöveg megjegyzéseket sajnos nem tudom elolvasni mert nagyon apró.