Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!
Szóval öntöttem egy kb 40 mm átmérőjű és kb 50 mm hosszú hengert közepén 9mm-es furattal apró tört aluforgács + alumíniumpor keverékkel sűrűn töltött epoxigyantából. Meg sem edzettem, mert a központi fűtött helyiségben 28 fok volt. Most gyötröm a mintát de mondhatom bitang erős! Fúrhatom trehálhatom ahogy akarom. A polírozott tengelyről is símán (csavarással) lejött. Megpróbáltam egy nagy satuban összeszorítva összetörni. Nem ment! Nem akartam a satut széttörni. Most kísérletezem szénszál + aluminiumporos eleggyel és hőkezeléssel. Meggyőződésem, hogy bitang erős gépet lehetne csinálni kompozit technológiával. Azt olvastam, hogy a fenolgyanták még keményebbek. Azokból készül ui. a bakelit. Textil helyett szénszál  és fémszál töltettel szerintem szilárdságtanilag verhetetlen kütyüt lehetne csinálni.

000000000

Ha mindenáron ezt akarod, hát tedd. De a tartók tervezésénél  mindenképpen nagyon vedd figyelembe a mechanikában tanultakat. Ahol csak tudsz, használj "I" vagy "T" profilú oszlopokat, hogy legyen a terhelésre merőleges keresztmetszeted. Az megfogás felé mindig szélesedjen a tartó, és minden kereszmetszetváltásnál nagy rádiuszt használj. A por vagy aprószemcséjű adalék csak ront a terhelhetőségen, kivéve a nyomóigénybevételt. (viszont ócsó) Bőven használj hosszúszálú üveg vagy szénszálkötegeket. Az utólagos hőkezelés (80-100 fok pár órára) sokat javít az epoxin. A fenolgyantát felejtsd el, mert kb 200 fokon kell néhány száz bár nyomással sajtolni úgy 10 percig.
Sok sikert!!!

000000000

000000000

A lenti linken a most készülő gépem van,még a festés hiányzik.Valamiért nemtudtam beszurni a képet.[#wave]

2nbj3n5m

Hello Tramp.
Nekem tetszik.Jó kis massziv gépnek néz ki.
Nálatok nics lomtalanitás?  
Bocsi!!
janko

Motoros

000000000

Sajnálom kidobni,amugy ráférnemár a műhelyre[#nyes]

000000000

Szia Tibor,
elküldtem a cimemet. Giorgio

3vv2btrhv

Szia GCNC
légyszi mégegyszer mert tele volt a ládám  
Tibor

dg8n4i8x

Tibor!

Akkor az én mailomat sem kaptad meg?

Üdv!
Balu

000000000

Valaki esetleg nincs otthon olyanban, hogy pl menniybe kerül egy golyósorsó?

000000000

Szia Shockman!

Nézd meg az ISEL honlapját. Emailban teljesen friss árakat küldenek bárkinek, csak regisztrálnod kell, és leírni, mi érdekel  tőlük.

000000000

Ja és ha hivatkozol a HOBBYCNC-re akkor még kisebb kedvezményt is adnak. Balodalon a Kedvezmények alatt megtalálod.

000000000

Attol fugg milyen kell, amennyire emlekszem tavaly egy 130 cm hosszú, 16-os átmérőjű, 5-ös menetemelkedésű 20 rugó körül volt, kb. ennyi hozzá a golyós anya is. Üdv: Giorgio

000000000

Én amit rendeltem az Isel-töl 25-ös átmérő 5-ös emelkedés 1500mm hosszú 2-db golyos anyával és 2-db szenylehűzóval 68.000ft Végmegmunkálás nélkül.-5% kedvezmény.De ha kérsz árlistát küldik egyböl.[#email]