Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Nekem a teaser.fr-en közölt bb2001 vezérlő volt az első cnc-m.[#nyes] 4 tengelyes habvágó, szoftverrel v. potméteres pwm vágószál fűtéssel, választható 25 v. 40Hz fűtés vezérlés. Fél v. egész lépés, kapcsolható a motoron legyen-e tartó nyomaték, 2-4-8Mhz órajel, dip kapcsolós setup.  

j3rx6bsjd

Ez a példatár csak kifejezetten az NCT gépek által használt kódokat tartalmazza.
Általában a Mach2 és a hobby szoftverek az ISO szabvány szerinti kódokat használják.

Kristály Árpád

Halihó Balu!
Lehet, hogy rosszúl értelmeztem, de az egy webcim lenne,nem?
Kiváncsivá tettél de nem jön be nekem a kerest téma. Segíts, légy szíves!
Köszönöm!
Hallihó!

dg8n4i8x

Kicsit nehézkes a francia nyelv miatt, én is kínlódtam vele egy csomót. azóta van pic-es vezérlő rajz is. A rosszhír az, hogy a vágószoftver aminek régen volt free verzioja is, csak ezzel a vezérlővel megy, mert keresi az elektronika órajelét. http://www.teaser.fr/~abrea/cncnet/cnc_pres.phtml" TARGET=_fnew>Ezen a linken megtalálod! Electronique alatt vannak a vezérlők.
Üdv!
Balu

dg8n4i8x

Ja! A pichez a HEX fájlok is letölthetők! Ez egy önfejlesztő rendszer, a csávó mindent nyilvánosságra hozott csak ha fejlesztesz rajta azt küld vissza, ennyit kér.

svejk

Helló Balu!
A GMFC progiról van szó ugye?
Én régebben szemezgettem vele de free verziót nem találtam, így abbamaradt.
Te használtad? Van tapasztalatod vele?
Lehet hogy ezt a témát átkellene rakni a habvágó topicba.Szerintem sok embert érdekelne a tapasztalat.
Üdv: Németh István

Kristály Árpád

Hallihó!
Kösz Balu!

dg8n4i8x

Sziasztok!

Igen az a progi! Én még 2000-2001-ben építettem a gépet akkor még volt free verziója, igaz ekkor még kimondottan szárnyvágásra lehetett használni. Ez a free verzió meg is van! Nagyon jól használható az újabbak ugyan többet tudnak és időlimitesek! Az újabb verziót én úgy hazsnáltam, hogy egy kissebb vinyón volt egy 98 amit ghostal archiváltam és ha kelett csak a ghostolni kellett és a habvágó prigit újra rakni. Az xp alatt is futó verziókat még nem próbáltam ki.  

Üdv!
Balu

svejk

Köszönöm.
Azt hiszem kipróbálom.

s5f8tmfv3

Van valakinek infója a trapézmenetek lelkivilágáról? Pl. egy adatbázis a méretekről ,anyagokról... stb. Egy link is nagy segítség volna. Köszönöm!

SquirrelTech

Az anyaga az anyagismeret tárgykör. A menet meg inkább "gépelemek" c. témakör. A méretekről, illetve egyéb dolgairól tudnám ajánlani a Műszakiak Zsebkönyvét. Táblázatosan sokminden benne van erről (is). Scannelhetek, ha gondolod, másegyébként könyvtár.

6fgemi55d

Hali!
A Sárközi féle könyvben ennyit találtam:
http://img.tar.hu/bodgabo/img/18940313.jpg#3" border=0>
http://img.tar.hu/bodgabo/img/18940315.jpg#3" border=0>

000000000

Szia

www.gszi.bme.hu
oktatás
segédletek
szabványos elemek és kialakítások
menetek, menetkifutások

Anyagra nézve, kapható acél, és rozsdamentes acél kivitelben. A rozsdamentes a megfizethetelen kategória.

s5f8tmfv3

Nagyon köszönöm, tudtam hogy mindig akad aki segítőkész. [#eljen]