Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Az is hiányzik belőle, igaz! És oldalirányba a csapok mentén elcsúszhat...

Kristály Árpád

Hallihó!
Én láttam egy olcsó megoldást!
Vastag falu szilikoncső felvolt hasítva végig spirálisan, és ez volt ráhuzva a kábelekre, meglepően rugalmas, és érdekes módon nem lifeget jobbra -balra.
Az energialáncra van más forgalmazó is "Google"
Üdv.:Árpád

Kristály Árpád

Hallihó!
Nagyon jó minőségü menetes szárat vettem a Menet-Trend Kft.-nél, ( 1033. Bp. Szőlőskert köz 9) ha kell lehet rendelni 2-méteres szárat is.kb.10-nap. És ami a lényeg rozsdamentes anyag, sokkal szívósabb és kopássállób mint a normál menetes szár. M-8-as Ára.:667-Ft+Áfa

000000000

yuagaci9g

Energialanc helyett talaltam ki, es jol bevalt:
(lasd 12-es mehanika)
Alap: acel meroszalag, rajta szalagkabel, bevonatnak lapos ``taskaful`` gurtni osszevarva.

000000000

Üdv.Próbált valaki marómotornak használni egy indítómotort?Jó jó........Tudom nehéz nagy stb.De nem gravírhoz gondoltam.Komolyabb munkákhoz.Erő nyomaték van bőven.Áttételt is elbír.Én modell indításnál használtam és hát ha a villanymotoron mult volna akkor még tör volna a modellmotor is.

6fgemi55d

Gépjármű indítómotorra gondolsz? Azok nem igazán erre valók. Nem igazán "szeretik" a tartós (percekig tartó) üzemeltetést, soros gerjesztésű lévén nem lenne szabad terhelés nélkül üzemeltetni , és mivel 12V-os, komoly tápegységet igényelne.

6fgemi55d

De beültetted a bogarat a fülembe!  
Ha esetleg áttekercselnénk nagyobb feszejre, és átkötnénk párhuzamos (vagy vegyes)gerjesztésűre, akkor talán használható lenne, közel változatlan teljesítménnyel.

Kristály Árpád

Hallihó!
Valószínű, hogy plusz hűtést kell, hogy kapjon, hiszen ezeket a motorokat szakaszos űzemre tervezték! Ráadásul csúszócsapágyas kivitelüek!
Szereintem,az újfajta mosogépekben vannak szénkefés motorok (400-1200W-ig) ráadásúl Tirisztoros vezérlés is van bennük, különben a motorokon encoder is van a fordulat stabilitás érdekében amikor centrifugál a gép.
Üdv.: Árpád

000000000

Hát én bizony perceken át pörgettem néha.Még langyosnak sem volt mondható.Igaz amihez én használtam nem volt terhelés neki:)Amikor a gyári indítók a nagyköbcentis motoroknál kifeküdtek én még vígan csomót köthettem volna a hajtókarra:)Az igaz hogy én is kiváltottam a csapágyakat golyósra mivel másik pajzsokat kapott.Hát az áramfelvétel a terheléstől függően mondhatni "végtelen".Valóban... nagy terhelésnél combos táp kéne.Esetleg a hűtést bordákkal,venti.lapáttal lehetne növelni.Bár ezt a felhasználási módot én még nem próbáltam.

Kristály Árpád

Hallihó!
Én ezeket a plusz hűtés megoldásokat mindenkinek ajánlom , gyakorlatilag talán mindenhol, ahol a bekapcsolási idő több mint a gyári adat. Rengeteg bosszúságtól óv meg, Lásd léptető motor túlhajtás!
Évekkel ezelőtt egy hegesztő trafó mely bekapcsolási ideje 20% körüli, hűtéssel gyakorlatilag végtelen lett, havi 2q-2-es pácát használtam el!
Üdv.: Árpád

3vv2btrhv

T Lámpás

Légyszives kicsit részletesebben az energialánc táskafül részét !!

Tibor

000000000

Ez így igaz:)
Erről eszembejutott hogy az elektromos versenyhajó modelleknél bevált volt a motor és a kefetartó hűtése vizzel:)

000000000

Valakinek nics véletlenül elfekvöben 2-db 500-600mm 18-as átmérő rozsdamentes köranyagja?
Vagy cimet tudtok ahonan lehetne rendelni?

Zoli

BÚÉK.

Kristály Árpád

Hallihó!
Rendelni, illetve venni A Ferroglobus (Tysen Ag)-nél lehet,az M-3 budapesti feluljárónál (TÁKI)lemész jobbra és megint jobbra a vasut mellett végig és megtalálod. Bp. Késmárki út.
Jelszó: Google!!!!!
BUÉK! MINDENKINEK!
Hallihó!