Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

mindeki  
Bocsi de nem találom ki kérte a elszivásrol a képeket
Hunka tibor
felrakom

3vv2btrhv

nem megy mert ahol vagyok a feltöltés nem lehetséges  

000000000

Kint van a Mechanikai ötleteknél!

s5f8tmfv3

Hello sev!
Hogyan határozod meg hogy mekkora feszítés kell a két anya közé? Gondolom ha kicsi a rugóerő akkor nem veszi ki a kottyanást, ha meg túl sok akkor feleslegesen koptatja a m.szárat.
Köszi!

000000000

Helló!
Egyenlőre még tesztelek,a rúgóerőt úgy álítom be,hogy a motorok még könnyen meghajtsák a tengelyeket,minnél erősebb annál jobb.  Az orsók természetesen kopnak,de utánna is álítódik,ezek cseréje nem jelenthet gondot.

000000000

© Hunka Tibor kérte a következő képek feltöltését (Elszívás):
http://img.tar.hu/hobbycnc/size2/14934846.jpg" border=0>
A többi a képtárban!

3vv2btrhv

T István  
Nagyon köszönöm , hogy felraktad a képet ,mert lehet ,hogy mást is érdekel.
Megprobálok kivitelezöt találni a kefére , nekem már készitet egyedi megrendelésre ecsetet és tökéletes lett.
A freemail megint nem megy !!!
Tibor

f6kuxbs9f

Sziasztok!

Letezik ajto also elere szerelheto hosszu kefe, ami a huzatot fogja. Meg lehetne probalni abbol kort hajlitani, vagy szogletesen korulvenni a szerszamot.

Udv

000000000

Ennél a kefés dolognál nekem csak egy problémám lenne, hogyan látom az anyag megírintését (0,0,0 pont felvételnél)?!

f6kuxbs9f

Eltudom kepzelni, hogy az elso elen levo kefet felhajthatoan lehet kialakiatani, esetleg magnessel rogziteni.

Udv

000000000

Lehet.
Vagy valami hasonló...

f6kuxbs9f

A Z tengely 0 pontjat csak szemre allitod be, vagy valahogy indikalod a megerintest?

Udv

yuagaci9g

A Z tengely beallitasat ugy oldottam meg, hogy kivezettem a Z also vegallaskapcslojat egy dugaszra, amihez egy vekony , alul szigetelt femlemezt kotottem. A lemezcsik 0.1mm vastag. Ezt a maro ala teszem, es lassan erintesig kozelitem, tovabb nem megy, mert vegallaskent kezeli. Itt nullazom, majd kiveszem a lemezt. A 0.1mm-t hozzaadom a szukseges elotolashoz, igy az is biztositott, hogy nem karcol bele indulaskor.

000000000

Én szemre érintem meg, de Lámpásé sem rossz módszer!

000000000

Sziasztok!
Még csak kezdő vagyok ezért a gurukhoz fordulnék.
Imádom a hajmeresztő ötleteket! Olvastam nálatok az üvegcsikok esetleges alkalmazésáról a lináris csúszkáknál. Van néhány hosszú, eztrudált aluminium rudam 30x30-as, "nyilaskereszt" metszettel. Leellenőriztem őket. Nagyon simák és  ami fontosabb nagyon egyenesek. Még üvegsikkal ellenőrizve is. Ha darabokra vágom, részenként a felületi simaságot és az egyenességet még tovább fokozhatom azáltal, hogy polirpapirral "töltött" hengercsiszolóval utáncsiszolom a rudakat. Ezekre a rudakra azután felragasztanám az üvegcsikokat pl valamilyen (pl. szilikonos) ragasztóval. Természatesen a felragasztást is üvegtábla sablon segitségével végezném. Az ellendarabul szolgáló csuszkákat aluminium "L" profilból késziteném. Itt sablonként a már elkészitett "üvegelt" sineket használnám, számozva, párositva biztos ami biztos alapon. Gondolom tengelyenként 20-50 cm2 érintezési felletnél nem állna fenn az üvegek összeroppanásának veszélye. Magukat az extudált szálakat is alátámasztanám a lehajlás elkerülése miatt. Edzett, 4-6 mm-es üveg használata esetén a nyomószilárdság is fokozható lenne. Mésrészt szerintem matt, de felolajozott üveget még jobb lenne használni.Mit szóltok ehhez a barom ötlet-
hez? Lehetne esetleg üveg helyett müanyag (pl. sima teflon) csikokat használni. Itt a problémát azonban a rögzizés okozza mert ragasztás nem lehetséges.