Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Najo, de uveg van itthon, sikba koszorult edzett lemez pedig nincs :)) amugy igazad van, tenyleg jobb megoldasnak tunik amit mondasz.
A ridegsegetol nem felek, mert nagy feluleten oszlik el a nyomas, igy talan nem keletkezik olyan feszultseg amitol eltorik, amugy meg jol viseli az ilyen jellegu terhelest.

3smbkb69

Ha nem tudod az üveg alatt a tökéletes felfekvést biztosítani akkor eltörhet...Persze ez csak egy vélemény,sosem dolgoztam üveggel.Lakatos vagyok azért preferálom inkább a vasat:)

keri

Ezert kell mugyantaval felragasztani, az eleg merev, de tokeletesen alatamasztja.
A problemat szerintem az jelentheti, hogy alacsony sebessegnel amig nem alakul ki az olajfilm az uveg az uvegen eleg problemasan csuszik, mig a fem a femen viszonylag problema mentes.

yuagaci9g

Elso gepem felragasztott tukorfenyes acelcsuszkakkal epult. Ezek nyomdaipari szakboltokban kaphato, un.  
bigelo`` kesek, a kartondobozok kivagasara, vagy az es eloformazasara( hajlitas elott megnyomjak) hasznaljak. 30mm szeles 1mm vastag  meteres acelszallagok ezek, aruk nem tul draga.
Az elso probalkozasom a felragasztassal csodbemen, en is ketkomponensu femragasztot hasznaltam, de nemsikerult egyenletes vastagsagban felhordani, igy a csuszka, ami teflon betetekkel keszult, helyenkent szorult. Ezutan ujra ragasztottam ketoldalas ragasztoszalaggal (Ne rohogjel!), a mai napig is igy uzemel kifogastalanul.
Ha annak idejen eszembejut az uveg, lehet, hogy abbol csinalom, de csak teflon csuszkakkal!
(Teflon lapot Bp.-en a Nagy Lajos Kiraly uton a Kolofol kft-nel vettem (szazharmincvalahanyszam, a Pako disco center mellett.)
Udv. Lampas

000000000

Nincs valakinek véletlenül egy komolyabb munkaterülettel rendelkező CNC terve? És szivesen megoszaná velem? Nagyon megköszönném mert eddig még el sem tudtam indulni a dologgal mert nincs elég tapasztalatom és infóm hozzá.

Köszönöm szépen!

000000000

Sziasztok!
Ti hogyan állítanátok elő 120kN (12t) nyomóerőt?
természetesen low-cost otthoni megoldás érdekelne, a kívánt elmozdulás 50mm
Köszi tibirici

000000000

Valami extenteres hajtómű jöhet számításba, présgépeknél, lemezhajtogató gépeknél is használatos.

35kpazcgr

Hali!

A legegyszerűbb megoldás:

Veszel egy 12 t-ás olajemelőt! Van ilyen! A kereskedelemben (autósboltokban, teherautós alkatrész kereskedőknél, mezőgazdasági gépalkatrész kereskedőknél) kapható! Ennek a lökete (emelési képessége) kb. 200-250 mm!
Újonnan kb. 8-12 ezer Ft-ba kerül gyármánytól függően. Nekem is van ilyen, igaz, csak 10 t-ás, "román" piacon vettem 5000 Ft-ért! Ha van teherautós söfőr ismerősöd, kérd kölcsön tőle, (neki biztos van, kerékcserénél ezzel emeli meg a teherautót) ha csak egyszeri alkalomra kell.

Üdv:

Tomahawk

35kpazcgr

Itt van egy link, ahol találhatsz ilyen emelőt:

http://www.kelemen-muvek.hu

(Az Árlista - ALkatrészcsoportok - Felszerelés útvonalon keresd! Van 2 t-tól 20 t-ig. A 12 t-ás 6830 Ft bruttó!!!!)

Üdv:
Tomahawk

000000000

Sziasztok!
Szeretnék az általunk gyátott fakamerákhoz (www.argentumcamera.com)szükséges profilok kivágására valami megoldást találni. Jelenleg ezt egy céggel csináltatjuk, de ez nem elég rugalmas.
2-3mm vastag alulemezből kell kivágni nem túl nagy profilokat, viszont elég pontosan.
Az a helyzet, hogy kevés a penzünk és annak örűlnénk a legjobban ha valakit érdekelne az amit mi csinálunk és tudnánk bartelezni.
Várok minden építő jellegü választ.

000000000

Sziasztok!
Elösször is nagyon tetszik a fórum!Használható ötletek vannak!Én is szeretnék cnc-t építeni egyenlőre az infó gyüjtésnél tartok.Nekem alu és vörösréz megmunkálásához kellene(vízhűtés pc-hez).Ezekhez az anyakokhoz tutommal alacson fordulatszám kell 1500-3000-es.Mert nagy fordulaton kenődik az anyag (hűtőfolyadék is fog kelleni).Arra gondoltam hogy nagyobb teljesítményű motort teszek bele a marófej forgatásához (230/500w) hogy esetlek keményebb anyagokhoz is tudjam haszmálni(ha bírja a mechanika).A gond ott kezdödik hogy ekkor teljesítményű motornak nagy a súlya, nehéz mozgatni.De mi lenne ha csak a marófejet mozgatnám a motort nem(mit egy oszlopos fúrónál)!?http://atko.uw.hu" border=0>.A rajz nem a végleges!Csak egy elgondolás.Az asztal 600x600 lenne (X,Y tengely).A közepére be lógatva a rajzon látható fej 250mm mozgással (z tengely).A véleményetekre lennék kivéncsi.Mennyire müködhet ez az elgondolás.
Köszönöm elöre is.

üdv:
Atko

000000000

000000000

A meghajtást milyenre tervezted? A motor tengelye fix pozícióban van, a marófej befogó egység mozog. De lehet, hogy csak én vagyok szűk látókörű...
A "bonyolítás" helyett nem érné meg jobban, hogy ha kevés a jelenlegi teljesítménye arra a tengelyre, akkor oda veszel egy nagyobb nyomatékú motort?

Ha csak blokkokat szeretnél gyártani, akkor minek a 600*600-as munkaterület?

000000000

>Ha csak blokkokat szeretnél gyártani, akkor minek a 600*600-as munkaterület?
ja ezt én sem értem.... én is monstrumot akartam aztán jelenelg 300*300 mm asztalt készítek, kis motorokkal.

1ébként mindek akkora teljesítményû motor ?
ha gravírozni akarsz ahhoz bôven elég a kicsi, ha marni vasat ahhoz meg úgyis kevés lesz az elôtolás, akkor inkább vasipari marógépre tegyél cnc-t.

zsolt

000000000

Közben agyaltam - egy állandó harmadik kerékkel, ami állandóan feszíti az ékszíjat, kivitelezhető az a variáns amit tervezel.

A nagyobb marómotor nem olyan rossz ötlet. Én azt vettem alapnak, hogy ha kell, akár napokat legyen képes egyfolytában dolgozni. Elképzelhető, hogy bírná a kis motor is, de ezen már ne múljon. De itt is fenntartom, hogy lehet - felesleges.