Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!
Láttam néhányan ProEngineer-rel rajzoltak itt a fórumon. Nekem is ez volt, helyesebben a Prodesktop, de a cég 2004.jan.-tól megszüntette az ingyenes regisztrációt, így nem tudom a diákjaimnak készült mechanizmusokat megmutatni, továbbiakat építeni. Kérdésem, van-e valakinek valamilyen "okos" javaslata? Köszi: Fred

Bicska

Szia! Én a BIBUS kft-nél vettem motorokat, az L33-as típust használom, kapaszkodj meg, 50 000/db, egyébként 8Nm-es + dobtam rá egy 1:3 áttételt. Még nem próbáltam, de remélem jó lesz. Vásárlás elött érdemes lemérni a "tekerőknél", hogy mennyi erőre lenne szükség.

3smbkb69

Mi van akkor ha a golyós egeret kicserélnénk infrásra?[#heureka][#confused] 3000.ért már adnak..:)

000000000

...igaz, és az egér alján körben filc-csík, tisztítani.  
...ProE, olvasta valaki please?

35kpazcgr

A PE helyett az Inventor is megfelel?

RogerCo

Szia,
Keress meg E-mail on és "talán" tudok rajtad segiteni..
Roger

vthgizrff

Szia! Ha 50 rugó egy motor az még annyira nem gáz, ha kicsinek bizonyul akkor van probléma.Az István által épített vezérlő elboldogul vele? hogyan tudom lemérni a tekerentyüknél a nyomatékot?A mehanikus nyomatékszabályzó 500 kp erőnél old le, ez mond valakinek valamit? Az a baj, hogy az elektronikához sík hüle vagyok, a mehanikus részt jáccva megoldanám de az meg már megvan.

keri

Az alabbi linken van egy keresztasztal nevu valami. Szerintetek jo? A munkaterulet nem tul nagy, de nagyon masszivnak nez ki.
39000+afa

http://www.cooptim.hu/www/wslist.php?uac=&headersor=Modellezõ; készülékek&Szerint=Tematika&Keres=041

000000000

134*46mm-es mozgaster (x-y) nem túl bíztató. Még egy valamire való réz névtábla is hosszabb. Valóban robosztusnak tűnik a gép.

keri

Mondjuk nem is rez nevtablat akarok forgacsolni[#smile] hanem preciz alkatreszeket.
Tulajdonkeppen erre mar csak a motorokat kell rapakolni meg egy "finom elotolas" nevezetu ketyeret ugyan ettol a cegtol es kesz a CNC maro. Gravirozashoz szerintem a hazi mechanikak bosegesen megfelelnek es olcsobbak.

Kristály Árpád

Hallihó Mindenkinek!
Tisztelt Keri!
Ezzel a méret problémácal csak egy baj van, mindig evés közben jön meg az étvágy!
Először csak nyák, aztán akármi, amire szükséged van.
Tehát a vélemémyem az, hogy jól néz  körül mielőtt megveszed azt a kötyüt.
Javaslom néz végi tütelmesen WWW.cncitalia.net itt több igen jó megoldást találsz köztük egy alu u-profilból, csapágyas axiális csuszkákkal stb.
Na minden jót és sok sikert!
Azért ha sikerült meggyőznöm, érdekelne.
Hallihó!

keri

Ujabb oteltem van :)
Bocs hogy terhelem a forumot, de szeretek uj utakat keresni, a vegso megoldas, az egyszeruseg miatt ugyis valami gyari csuszka lesz, de azert gondolkodni szabad :)
Ahogy nezegetem a kulonbozo vezetesi megoldasokat arra jutottam, hogy a legjobban terhelheto es legprecizebb megoldasok a csuszo vezetesek, mert a feluleti hiba kiatlagolodik a nagy erintkezo felulet miatt, mig gorgosnel a legkisebb hiba is azonnal kijon es a feluleti nyomas is nagyobb ezert kemenyebb felulet kell.
Olcso, preciz megoldast a szem elott tartva tehat kell egy tokeletes, kemeny sima felulet, amibol pl fecskefarkas megoldassal nagyon preciz csuszkat lehet epiteni. Mi ez a tokeletes sik felulet? En az uvegre gondoltam, mert kemeny, eros es vitathatattlanul sik felulet. Acelprofilbol meg lehet csinalni a tartovazat ettol eros lesz, erre mugyantaval fel lehet ragasztani az uvegcsikokat, ez pedig a tokeletes kopasallo feluletet adja.
Kiprobaltam hogy csuszik az uveg az uvegen keves olajjal es nagyon szepen finoman siklik. Mivel az uveg eleg eros anyag, szerintem a terhelest is birhatja, az osszeragasztasnal kell preciznek lenni, de azt egy sablonnal meg lehet oldani szerintem.
Velemeny?

Bicska

Tapasztalaim szerint a nagy ipari gépeknek a szánrendszere is így működik..esztergák, marógépek. Nekem úgy néz ki a dolog, hogy a géprészen 2 "fecskefarok" van, a "2."-at  csavarokal lehet feszíteni kifelé géprész "1." részéhez képest-->így szorul a szánon lévő (3.)fecskefarokhoz. fecskefarok=rombusz

3smbkb69

Az üveg kemény,és egyben rideg is...

3smbkb69

De minek bonyolítani,ha ipari alkalmazásnál bevált a köszörült felület,kórlemezből vagy edzhető,nemesíthető acélból még mindíg egyszerűbb betétezni,ha már olcsó egyszerű megoldást tartasz szem előtt.Illeszteni mindenképp kell..