Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Géza
Imádni foglak , mert a teflonos megoldást már más ügyben kiprobáltam . Létezik öntapados teflon folia nagyon sok kivitelben a sütöipari gépekhez használják.Csak az agyament ötletek viszik elöre a témát tehát ne agyalj hanem csináld meg!!
Tibor

000000000

Ezt hogyan lehet kottyanásmentesíteni?
http://www.torchmate.com/industrial/TK510xmotor.jpg" border=0>
Érdekes megoldás.

f6kuxbs9f

Fogaslécet láttam úgy kottyanásmentesíteni, hogy két fogaskerék volt a tengelyen, amiket egymáshoz képest rugó fordított el. Ezzel beszorították a léc fogait a kerekek fogai közé.
Üdv

000000000

Ez van olyan jó mint a görgős anya (surlódás mentes megoldás). Már csak az a kérdés, hogyan lehet fogaslecet venni, gyártatni, stb.

f6kuxbs9f

Kertkapukhoz van olocsón, de precizitásról szó sem lehet

000000000

marógép, meg hosszû vasdarab.

000000000

dg8n4i8x

Sziasztok!

A fogaslécnek egyszerű trapéz profilja van, tehát könnyen gyártható akár egy kupos maróval! Csak egy kicsit számolgatni kell osztás, fogmagasság stb.

Kristály Árpád

Hallihó!
Én, maradok a bordásszíj megoldásnál, szerintem többet tud: egyszerűbb, könyen újjítható illetve cserélhető, kottyanásmentes, kicsi a súrlódás stb.
Üdv.: Árpád
Hallihó!

f6kuxbs9f

Sziasztok!
Láttam olyan megoldást, ahol a szíj két végét rögzítették és a kocsin elhelyezett motoron átvezették, két feszítőgörgővel. A szíj egy omega alakban mentés a motor forgása a szíjon mozgatta a kocsit.
Üdv

000000000

[#heureka]Újabb infóhalmaz a bolygóműves anyákról és működésükről!
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Otletek/Planetary.jpg" border=0>
VAN Menetelt görgős változat is!!! Csak bonyolultabb!
Ajánlom figyelmetekbe a http://www.hobbycnc.hu/CNC/Otletek/Otletek.htm" TARGET=_fnew>Mechanikai ötletek menüt!

lari

Szia István!

Letöltöttem a bolygóműves anya ismertetőjét, de a képek nem jelennek meg, csak sötét foltok....Nem tudod miért?

köszi!

000000000

nekem sem jelennek meg a képek, de mintha azt üzente volna a reader, hogy újabb verzió kellene !!!

Nekem nem sötét foltok vannak hanem 1általán nincs kép.

lari

Valóban, egy szoftver frissítés megoldotta a problémát! Már láthatóak a képek! :-)

üdv!

000000000

min 6.0-ás reader kell!