Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Meglévő ékszíjtárcsához, hogy kell illeszteni? Nem a tárcsa alján kell felfeküdnie?

f6kuxbs9f

Az ékszíj sose a tárcsa alján fekszik fel, mindig az oldalain.

f6kuxbs9f

Meg tudod kérdezni, van-e idehaza beszerzési forrás? Esetleg ár?
Köszi

Motoros

Az ékszíj az persze hogy az oldalán fexik fel, de ez ha jól látom nem ékszíj hanem laposszíj, és annak meg a paláston kell felfeküdnie-- vagy rosszul tudom?

35kpazcgr

Az oldalán fekszik fel. Az elemek oldala épolyan kúpos, mint az ékszíjnak.

Motoros

Kösz . Mostmár értem[#vigyor0]
Így mingyá más

000000000

Sziasztok!

István a #356 hozzászólásában említette a menetes bolygóműves anyát. Ha jól értem ez olyan aminél a központban lévő orsó és a támasztó orsók jobb illetve bal menetesek? Mert egyforma menettel nem tudom elképzelni a szerkezetet. És ha így van akkor nem is olyan bonyolult.Ti is így látjátok?

000000000

Nem!
Ezt már sokszor kitárgyaltuk, kérlek olvasd el a Mechanikai ötletek menü alatt és a Fórumon e témában a hozzászólásokat!

000000000

Ja! Már értem! Olyan menet amelyik 60°-os de nem egyenes hanem a gördűlés miatt körívdarabot ír le a profil.

Kristály Árpád

Hallihó Mindenkinek!
Ma voltam a buhera telepen, (MÉH) és találtam egy Szuzuki elektromos ablakemelő szerkezetet.
Szétszedtem, és ekkor jött az ötlet, lehetne használni bowdwnws hajtáshoz. Egy 12-voltos motor hajtja, egy csigahajtáson keresztül bowdennal, semmi kotyogása, logása nics.
A csigaáttételt máshol is lehetne használni, mert, önnáloan is müködik, pl.: 4.-5.-axisnál.
Hát ennyi!
Hallihó!

3vv2btrhv

T mindenki
http://www.cronsrud.com/video/video_cnc_web.html
Az elszivásra nagyon szellemes megoldás !!

3vv2btrhv

dw576aerx

Üdvözlet mindenkinek!
A napokban ollvastam a fórumon egy olyan címet ahol fogasszíjhoz való kerekek méreteinek katalógusát lehetett letölteni.
Sajnos azáta nem találom, aki tud segíteni kérem tegye meg.Köszönettel
Endre

35kpazcgr